רישום בטאבו

  • רשום נכס בטאבו
    וינצ"ה | 19/08/2009 05:46

    שלום וברכה למומחים1 מהם המסמכים שאני צריך להציג במשרדי הטאבו לצורך רישום נכס. הנכס הוא מגרש בן 500 ממ"ר אושרו בו 200 ממ"ר לבניה (הבית טרם נבנה),והאם רשום המגרש הוא פעולה מספיקה לרישום, או צריך להשלים קודם את הבית הרבה תודה וינצ"ה

    • רישום בטאבו
      עו"ד עמית דביר | 19/08/2009 09:08

      רישום בטאבו הוא של מקרקעין כאשר אין הבחנה בין מה שבנוי על המקרקעין לבין הקרקע עצמה - מבחינת דיני הקניין מקרקעין כולל את שניהם. לכן, מגרש יכול להירשם ולאחר מכן הבניה עליו נבנית בהתאם לחוקי התכנון והבניה ללא קשר לרישום בטאבו. לאחר הבניה, ניתן לרשום בית משותף ככל והבית עונה על תנאים בדין לרישום שכזה. בכל מקרה אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה במקרקעין. בברכה, עמית דביר, עו"ד מקרקעין.