תגובה

  • חיוב הרשות להפקיע...
    bb | 18/08/2009 17:03

    בבעלותי חלקה רשומה אשר הוכרזה לפני למעלה מ-40 שנה כשצ"פ. בקרקע שולטת עזובה והיא מוזנחת. לאחרונה הוחלט לדרוש מהרשות מקומית שתפקיע את הקרקע וזאת על מנת שיהיה בידהאת האפשרות לממש את הייעוד הציבורי, שהינו כאמור שצ"פ. העירייה מסרבת בכל תוקף להפקיע את הקרקע וטוענת שאין היא חייב לעשות כן. הואיל והייעוד הציבורי לא מומש במשך עשרות שנים, האם חלה על הרשות חובה להפקיע את המקרקעין לשם מימושו של הייעוד הציבורי??? האם היא יכולה לסרב לעשות כן? יש לזכור כי לאור העובדה שמדובר בייעוד ציבורי אין לנו (כבעלים) זכות לבצע דבר במקרקעין ובעצם זכויתינו קפואות. תודה רבה...

    • תגובה
      עו"ד זהר ארד | 18/08/2009 20:47

      מדובר בסוגיה מורכבת הדורשת טיפול משפטי. מומלץ לפנות לעו"ד העוסק בתחום עם כל הנתונים והחומר הרלבנטי בכדי שייעץ לכם, ובמידת הצורך ייצג אתכם בתביעה מול העירייה.

      • תודה על התגובה המהירה, אבל...
        bb | 18/08/2009 23:09

        אני חושב שרשמתי את הפרטים הרלוונטים במלואם. השאלה פשוטה - האם קיימת הלכה שקובעת כי על רשות להפקיע קרקע שיעודה התכנוני הוא שצ"פ (אצלנו גם התב"ע קובעת שהטחים הציבוריים יופקעו)?? תודה שוב.

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 19/08/2009 12:29

          איני מכיר הלכה המחייבת רשות להפקיע קרקע, אך אין זה אומר שלא קיימת הלכה כזאת, וזאת בדיוק יש לבדוק באמצעות עו"ד המתמחה בהפקעות כפי שהמלצתי שיבחן את המצב העובדתי הרלבנטי ואת האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותך. אני מכיר פסד דין בו נדונה שאלת זכותה של רשות לבטל הפקעה. למיטב זכרוני נקבע שם, כי רשות חייבת להפעיל סמכותה לטובת הכלל ואם תקנת הציבור דורשת זאת היא רשאית לחזור בה מהתחייבות להפקיע גם ללא הסכמת בעלי הקרקע. יתכן, כי ניתן ללמוד מפסק דין זה כי אין חובה על רשות להפקיע בכפוף לסייגים מסויימים. בכל מקרה אתה מוזמן לקרוא את פסק הדין - ה"פ 5226/06 חנון נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד