הסכם שיתוף במקרקעין

  • דחוף-רישום הסכם שיתוף בטאבו (בית משותף)
    מתמחה | 17/08/2009 13:23

    שלום רב, ברצוני לרשום הסכם שיתוף בטאבו על יח' בבית משותף. עלתה טענה מצד עו"ד מסויים כי אין אפשרות לרשום הסכם שיתוף על יח' בבית משותף. האם זה נכון? האם תוכלו להפנות אותי להוראה שאומרת זו? אינני מוצאת הוראה כזו ולא ברור לי מדוע לא ניתן... מה ההבדל אם נרשם על יח' מסויימת בבית משותף או על בית שאיננו בית משותף?! תודה

    • הסכם שיתוף במקרקעין
      משה לוין | 17/08/2009 16:13

      לשאלתך (ולמרות "רצונך לרשום..."), - הסכם שיתוף ניתן (ומהווה פתרון מקובל) לרשום במקרקעין שלא ניתן לחלקם עפ"י חוק התכנון והבנייה וחוק המקרקעין. - בבנין הרשום כבית-משותף היחסים בין בעלי הזכויות מוסדרים בתקנון הבית המשותף (עיין בבקשה בחוק המקרקעין- בית משותף). - הרישום נעשה במירשם המקרקעין (טאבו).

      • הסכם שיתוף בבית משותף
        מתמחה אחר.. | 17/08/2009 16:19

        חוק המקרקעין קובע כי על הרכוש המשותף לא יחולו כל הוראות הפרק המדברות על שיתוף במקרקעין. יח' בבית משותף טומנת בחובה גם את הרכוש המשותף בבניין, ולכן מה שרצית לעשות לא ניתן לביצוע. אם הבית רשום בטאבו? מה הבעיה לתקן את הרישום בטאבו? לא הבנתי למה צריך הסכם שיתוף...

        • המשך
          מתמחה | 17/08/2009 16:30

          ברור לי כי ניתן לשנות את הרישום בטאבו, פשוט המצב אינו פשוט כמו דירה רגילה. מדובר יחידה גדולה מאוד שאולי ירצו לחלק אותה לכמה חלקים. בשביל זה יצטרכו תיקון צו בתים משותפים וכו'. סיפור לא פשוט. חשבתי אולי לעשות הסכם שיתוף ולפתור את הבעיה. אני מבין שזה לא אפשרי, והאמת שזה הגיוני גם..

          • תודה לכל המגיבים.עזרתם לי מאוד  לת
            מתמחה | 17/08/2009 16:38