הוצאת רכוש משותף

  • הוצאת רכוש משותף
    רועי | 16/08/2009 16:30

    שלום, אני בעל דירה בפרוייקט אשר לפי תשריטי מנהל מקרקעי ישראל/המרכז למיפוי ישראל החניות בביתינו נמצאות בשטח פרטי הכלול בחלקת הבניין עליו בנוי הפרוייקט. רציתי לשאול מס' שאלות בנושא הוצאת רכוש משותף ע"י הקבלן: 1. האם הקבלן בעת מכירת הדירות בפרוייקט רשאי להוציא את החניות מהרכוש המשותף ולהעבירם לרשות כלל הציבור ולהשאיר את נושא אחזקת החניות עדיין על דיירי הפרוייקט כפי שנכתב בנספח להסכם שלי: "הרוכשים מאשרים ומצהירים כי הובא לידיעתם כי מגרש החניה וכביש הגישה אליו הינם שטחים ציבוריים, אשר אינם צמודים לדירות ואשר הוצאות אחזקתם תחולנה על הדיירים בפרוייקט", האם אין כאן סתירה הרי אם מדובר בשטח ציבורי למה הדיירים צריכים לשאת בהוצאות אחזקתם? בנוסף ע"פ התשריטים החניות הן שטח פרטי אז איך אפשר לכתוב בחוזה שהן שטח ציבורי? ובנוסף גם אם החניות לא הוצמדו לדירות עדיין יתכן ומדובר ברכוש פרטי משותף ולא ציבורי? לבסוף, האם רכוש משותף ניתן להצמדה ולשימוש של אנשים שאינם בעלי נכס בבניין?. 2. כמו כן, האם קיימת סתירה בחוזה שלי שמחד כתוב בו שהחניות הוצאו מהרכוש המשותף ומאידך החניות מופיעיות בתשריט הבניין שצורף לחוזה המראה כי מדובר בשטח של דיירי הפרוייקט. אשמח לתשובה בנושא רועי

    • הוצאת רכוש משותף
      |עו"ד עזרא שרון | 16/08/2009 16:44

      שאלתך דורשת התיחבות פרטנית למקרה שלך, ולא נוכל לעשות זאת במסגרת הפורום. בכליות אשיבך כי על הקבלן להגדיר מראש אילו שטחים מוצאים מהרכוש המשותף, ואם הם בגדר רכוש שותף, על כלל הדיירים לשאת בהומאות אחזקתם.