חיובים שלובים

  • רכישת דירה שיש עליה משכנתא
    שרון | 10/08/2009 20:51

    אנו מעוניינים לרכוש דירה, אולם על הדירה יש משכנתא בסכום של כמחצית ערך הדירה. על מנת להבטיח שלא נישאר עם משכנתא על הבית, הסכמנו שהתשלום האחרון עבור תמורת הדירה יהיה בגובה המשכנתא שעל הבית וישולם ישירות לבנק, כך שהמשכנתא תימחק. השאלה שלי, מה קורה אם בעל הדירה לא יעביר לנו את הדירה בזמן , מה שמקנה לנו זכות לבטל את החוזה ולבקש החזר כספי. הרי אם תהיה בעיה ונרצה החזר כספי, האם נוכל גם לדרוש החזר כספי שכולל את תשלום המשכנתא ששולם לבנק??? ואם לא איך מבטיחים בפועל (מעבר לסנקציות שבחוזה) שהמוכר יחזיר לנו את כל הכספים אם הדירה לא תימסר בזמן????

    • חיובים שלובים
      עו"ד זהר ארד | 10/08/2009 23:06

      צריך לדאוג שהתשלום האחרון יבוצע אך ורק כנגד מסירת הדירה בפועל לידכם, מה שנקרא חיובים שלובים המותנים האחד בהתקיימות השני.

    • רכישת דירה שיש עליה משכנתא
      עו"ד צעירה | 12/08/2009 17:12

      האידאל הוא שהמשכנתא תימחק לפני ועד למסירת החזקה בדירה. במידה ויש באפשרותכם לסדר שהכסף עבור מחיקת המשכנתא ישולם כתשלום אמצעי ולא כתשלום אחרון אזי ניתן להתנות את התשלום האחרון בכך שהמשכנתא נמחקת, כלומר - עד שהמשכנתא לא נמחקת לא משלמים את התשלום האחרון . במידה ואין אפשרות כזו מסיבה כלשהי (לא יכולה להעלות על דעתי סיבה אבל נניח) אזי כדאי אולי להשאיר כסף בנאמנות אצל עוה"ד ב"כ המוכר עד לקבלת אסמכתא למחיקת המשכנתא ורק אז הכסף יועבר לחשבון המוכר. בכל מקרה, כפי שציין עו"ד זהר ארד - התשלום האחרון אמור להתבצע כנגד קבלת החזקה בדירה כחיוב שלוב. במידה והחוזה מתבטל ועליכם לקבל את כל הכסף אין בעיה - המוכר לוקח משכנתא שוב בגובה הסכום ששולם לכם והבנק ממנו נטל את המשכנתא מחזיר לכם את הכסף (אבל בד"כ מקובל שבשלב הזה ששולם כל הכסף כבר לא מבטלים את החוזה ופיצוי בגין איחור במסירת החזקה הוא פיצוי כספי מוסכם מראש לכל יום איחור, לפי שיעור מקובל).