רכישת דירה מקבלן

  • האם ניתן להרוויח ממכירת דירה שנרכשת מקבלן?
    אור | 08/08/2009 00:29

    ייתכן ושאלתי תשמע מעט תמימה, אך לא הצלחתי למצוא לה תשובה עד עתה, מקווה שתעזרו לי. אני נשוי ואשתי ואנכי שוקלים לרכוש דירה. ההון העצמי שלנו עומד על כ 100,000 ש"ח + 200,000 מתנה מההורים רק לקניית דירה. כלומר למנף 300,000 ש"ח למשהו שהוא לא רכישת דירה לא בא בחשבון (נא לקבל זאת כעובדה, גם לי קשה עם זה...). הייתי בפגישה לפרוייקט מעניין, דירה חדשה מקבלן. עלות הדירה 1,000,050 ש"ח הדירה תהיה מוכנה לאיכלוס בעוד שנתיים. נניח ואנחנו מאמינים מאד שבעוד שנתיים, כאשר תסתיים הבנייה, הדירה תהיה שווה לפחות 1,200,000-1,300,000 מכר קרוב שלי טוען, שאני יכול לקחת היום משכנתאת בלון (700,050 ש"ח+300,000 שיש לנו) , לשלם רק את הריבית לאורך השנתיים, ובעוד שנתיים, כאשר הדירה מוכנה - למכור, להחזיר את המשכנתא ולהשאר עם רווח של 200-300 אלף ש"ח. הדבר נשמע לי פשטני מידי, האם אכן כך? האם כל כך פשוט העניין למינוף הכסף שלי בדירה(למעט אלמנט הסיכון שהכרך לא יעלה כפי שאני צופה)?

    • רכישת דירה מקבלן
      |עו"ד גיא פרבמן | 08/08/2009 18:25

      העניין שיכול לצוץ במקרה שלך הינו - במהלך המכירה בעת הדיווח לרשויות המס ישנה שאלה האם הדירה נרכשה למעלה מחמישים אחוז מהון עצמי. במקרה שלך התשובה תיהיה שלילית ויתכן ויראו את העניין כמתנה ואז תידרש לשלם מס שבח או שתידרש למכור את הדירה לא ביום קבלת החזקה אלא להמתין לשלוש שנים מיום רכישת הדירה. בכול מקרה המלצתי להתייעץ עם יועץ השקעות בעניין וכן לבדוק את הסכום שתידרש לשלם משכנתא במהלך התקופה לרבות עלויות של מדד ברכישת הדירה, עו"ד וכיוצא בכך.