כמה דברים

  • האם הסורגים שלי?
    אמיר | 07/08/2009 11:48

    שלום וברכה, בעוד חצי חודש אני צריך לעזוב את דירתי השכורה, גרתי בה שנתיים, עם שני בעלי דירה שונים. מהראשון ביקשתי סורגים בסלון והוא אמר שאין לו כסף לכך, אם אני רוצה על חשבוני, זה אפשרי,ושאמכור אותם לשוכרים הבאים\לקוני הדירה הבאים, או שאקח אותם עימי בתום השכירות. הסכמתי ורכשתי ביד2 סורגים, התקנתי. כעת כשאני צריך לעזוב את הדירה, מסתבר שהיא נמכרה עם הסורגים שלי כאילו היו של בעל הדירה הראשון. הבעלים החדשים (מזה שנה), אומרים שקנו את הבית עם הסורגים ולכן לא ישלמו לי ואף לא יאפשרו לי לקחת אותם איתי. הסיפור שלי מגובה ב3 עדים. האם החוקים איתי או נגדי? האם יש טעם לתבוע את כספי מבעל הדירה החדש? תודה מראש, אמיר.

    • כמה דברים
      אורן | 07/08/2009 12:37

      ראשית אבהיר כי איני עו"ד אבל כמה דברים:1. מדובר בסכסוך חוזי ולא בסכסוך הקשור בנדל"ן ולכן ייתכן כי השאלה צריכה להירשם בפורום המתאים.2. האם בחוזה השכירות שלך עם הבעלים הנוכחיים קיימת התייחסות כלשהי לסורגים?3. האם קיימת התייחסות לסורגים בחוזה השכירות הקודם שלך עם הבעלים הקודמים?4. האם בעלי הדירה הנוכחיים הראו לך חוזה רכישה של הדירה בו קיימת התייחסות מפורשת לסורגים?

      • לא רשום כלום...
        אמיר | 07/08/2009 12:48

        תודה על תשובתך.1. לא מוזכרים הסורגים בשום אופן וצורה.2. לא מוזכרים הסורגים בשום אופן וצורה. ההסכם היה בע"פ.3. הבעלים הקודם אמר במפורש שאין התיחסות לסורגים ביניהם (הבעלים) אך עם זאת, כתוב שהדירה נמכרה כמו שהוצגה, אך אני זה שהציגה בפועל וידוע לי שאמרתי לכל הבאים לקנות את הדירה שהסורגים שלי, ומי שירצה יקנה ממני, הבעלים לא רצה להשתתף בעלותם ולכן הם שלי והקונה של הדירה \ שוכרים ישלם לי אם ירצה, או שאקח אותם איתי.תודה.

        • דעתי היא
          אורן | 07/08/2009 19:38

          ושוב אני אומר שאינני עו"ד....מדובר בחוזה בע"פ בינך לבין הבעלים הקודמים של הדירה. מה שהייתי עושה לכן זה יוצר קשר עם הבעלים הקודמים של הנכס ומבקש מהם להסדיר את הנושא מול הבעלים החדשים.היה ולא יעשו כן עלייך להחליט מה ברצונך לעשות שכן אם תיקח יוכלו הבעלים הנוכחיים לתבוע אותך על הוצאת הסורגים. כמובן שבמקרה כזה, אתה מיד תגיש תביעה כנגד הבעלים הקודמים של הדירה בכדי להיפרע מהם.בקיצור הדבר הטוב הוא לגרום לבעלים הקודמים להבין שאם לא יפתרו בדרך זו או אחרת את הבעיה מול הבעלים הנוכחיים ובמדיה ואתה תוציא את הסורגים ובמדיה ותיתבע אתה מיד תתבע אותם.עורכי הדין בפורום מוזמנים להגיב כמובן.