האם כדאי לקנות דירה שלא רשומה בטאבו?

  • קנית דירה ללא טאבו
    מור | 01/08/2009 17:15

    שלום ברצוני לדעת מה הם הסיכונים בקנית דירה ללא טאבו. כך המוכר טוען שלכול הבנין אין טאבו הבנין קיים סביב העשר שנים טענתו היא שהקבלן שיקר על כל הדירים שקנו אז בזמן שהבנין היה בשלבי בניה והוא אמר להם שכרגע אין טאבו אבל היה טאבו לאחר שהבניה הושלמה והתאכלסו שאלו אותו מה עם הטאבו והוא תמיד התחמק לאחר מכן הוא אמר להם שמי שרוצה טאבו יצטרך לשלם לו עד סכום של 6000 $ ואז יוכלו לקבל את הטאבו ועד היום לא קיבלו אותו הבנין רשום בעירה כשלד הבנין הוא בין 7 קומות + שתי קומות נוספות קומת כניסה וקומת קרקע יש לצין כי הקבלן נוכל מבריק ומוכר גם למשטרה לאור התלונות הרבות שהגשו כרגע התיק נמצא בטיפול של עורך דין כבר 3 שנים לפיו של בעל הדירה כי ככול הנראה העורך דין נרדם בשמירה(לא עושה כלום בתיק). כאשר אמרתי לבעל הדירה שהתיעץ הוא ביקש ש שאל גם בשבילו אם תוכל לתת לי תשובה 1 לגבי הסיכון בקנית דירה שכזאת יש לצין כי מעולם לא באו לא העירה ושום גורם אחר לגבי בעיה זאת 2 מה בעל הדירה יכול לעשות ולמי לפנות אין לו כסף להשקיע בתביעה פרטית עם עורך דין קשוח אבל אם יש עורך דין שיכול לקחת את התביעה לידיים ולקבל אחוזים מהתביעה עצמה אז הוא מוכן בשמחה לא צריך להוסיף ולומר מה העוגמת נפש הרבה שנגרמה לבעל הדירה מזה. 3 במידה ואכן זאת בעיה לא קטנה לקנות ולמכור דירה ללא טאבו מה אתם ממליצים לבעל הדירה לעשות על מנת שיוכל למכור אותה סיבת המכירה היא מעבר דירה לפני כשש שנים בגלל מרחק מעבודתו אשר נמצאת בעיר אחרת. תודה.

    • האם כדאי לקנות דירה שלא רשומה בטאבו?
      |עו"ד עזרא שרון | 02/08/2009 14:30

      מהמצב שאתה מתאר נראה כי יש קושי ממשי ברישום הזכויות על שמך בטאבו, ולא רק בעיה טכנית. אתה רוכש נכס ממיטב כספך והדבר הבסיסי הוא שהוא ירשום על שמך. אי הרישום גם עשוי ל]גוע באפפרשות לקחת משכנתא ולעשות כל פעולה שעושה בעל מקרקעין. מומלץ לבחון היטב עם עו"ד האם לךהיכנס לעסקה כזו. בברכה, שרון עזרא, עו"ד