הפקעות

  • הפקעת אדמות
    רימון | 30/07/2009 16:07

    רציתי לשאול, איך אפשר לבדוק את השווי של קרקע חלקאית (בבעלות פרטית, לא אדמת מנהל) שנקנתה לפני הרבה שנים. יש בידי נסח טאבו שאומר שיש הערות על הפקעה של הקרקע, מה המשמעות? איך מבררים אם מגיע על ההפקעה פיצוי, כמה? יש לציין שמדובר בחלק קטן מתוך מגרש גדול מרובה בעלים שלא עבר פרסלציה. אשמח מאוד לתשובה מהירה תודה רבה!!!!

    • הפקעות
      |עו"ד גיא פרבמן | 30/07/2009 16:35

      השאלה הינה מתי בוצעו הפקעות ? כעקרון לעירייה מותר להפקיע עד 40% מהשטח לצורך הסביבה (רחובות מדרכות וכיוצא בזה) ואין צורך בפיצוי. בדיקת שווי הקרקע הינה באמצעות תיוון או שמאי שיכול להעריך את שווי הקרקע

      • בהמשך לתשובתך
        רימון | 30/07/2009 19:22

        קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה! בהמשך לתשובתך - הפקעה אחת משנות ה - 80, ועוד הפקעה משנת 2008. איזה פיצוי נהוג לתת על ה - 60% הנותרים? האם יש מיסוי על בעלות על קרקע מסוג זה (ארנונה או משהו דומה) שוב תודה רבה