רכוש משותף

  • תשלום על צינורות הסקה משותפים בבנין
    יעל | 26/07/2009 08:50

    הבניין שלנו הוא בן 40 שנה, עם הסקה משותפת לכל הדיירים. לקומה הראשונה הגיעה משפחה ששיפצה את כל הבית כולל אינסטלציה חדשה. בדירה שלהם עוברות ברצפה צינורות הסקה משותפים לכל הבניין (כמו אצל כל הדיירים בקומה ראשונה). הצנרת הזו לא חדשה והיו לה כמה מקומות שהיו חלודים, אבל לא טפטפו ולא עשו בעיות במשך שנים. הם טוענים שהוועד (כל הבניין) צריך לשלם על החלפת הצינורות האלו - כולם, מכיוון שזה רכוש משותף והם לא מוכנים לסגור ריצוף חדש על צינורות ישנים. עלות התיקון הוא כ 7000 ש"ח, כך שלא מדובר בסכום קטן. כמו כן, הסברנו להם שבעבר בכל פעם שדיירים אחרים בקומה הראשונה החליפו ריצוף או צנרת - מה שהיה משותף - כל דייר החליף על חשבונו. מה החוק אומר? והאם הם יכולים לא לשלם וועד בית אם אנחנו לא משתתפים איתם בתיקון? תודה רבה!!!

    • רכוש משותף
      |עו"ד עזרא שרון | 26/07/2009 11:06

      אם מדובר ברכוש משותף- על ועד הבית לשאת בתיקון.

      • שאלת המשך
        יעל | 26/07/2009 14:08

        האם הוועד צריך לשלם את זה למרות שכל הדיירים האחרים עשו תיקונים של רכוש משותף על חשבונם? באם הם מתקנים על חשבונם את הצנרת, האם הם יכולים עפ"י חוק להוריד את הסכום הזה מתשלומי ועד הבית העתידיים?

        • המשך תשובה
          |עו"ד עזרא שרון | 26/07/2009 18:46

          זה שכולם עשו- לא בהכרח אומר שהם נהגו בסדר. אולי אפשר לטעו כי אצלם בבניין יש נוהג אחר. לגבי זכות קיזוז- על בעלי הדירות הטוענים לקיזוז לקבל חוות דעת משפטית כיצד לנהוג.

          • תודה רבה מאד על התשובה!!!  לת
            יעל | 27/07/2009 08:33