חוזה שכירות

  • חוזה שכירות דירה - שאלה
    יוסי | 26/07/2009 01:31

    שלום לכולם. אנו עומדים בפני חוזה שכירות דירה שהוצע לנו. בחוזה מופיעים כמה סעיפים שאיננו יודעים את טיבם. ראשית מופיע סעיף המבקש מאיתנו להסכים לכך שהוראות חוק השכירות והשאילה תשל"א - 1971 לא יחולו. מה משמעות הדבר?........ עניין שני, עורך הדין שערך את החוזה מתעקש כי נשלם אנחנו על ביטוח צד ג', כמו כן הוא מבקש להחתים אותנו על סעיף המציין כי "השוכר בלבד יהיה אחראי להבטחת שלומם של האנשים הנמצאים ו\או ימצאו במושכר" ובנוסף "השוכר מתחייב בזאת מפורשות לפצות או לשפות מיידית את המשכיר בגין כל תביעה שהיא מצד אנשים שנפגעו ו\או ניזוקו בהיותם במושכר". האם עלינו להסכים לכך?

    • חוזה שכירות
      |עו"ד עזרא שרון | 26/07/2009 11:01

      לא ניתן לחוות דיעה לגבי חוזה רק על סמך שני סעיפים המצוטטים שם. יש לקרוא את כל המכלול. לגבי חוק השכירות- החוק כולל כל מיני סעיפים רלבנטים, ועליך לקרוא אותו כולו כדי לדעת על מה אתה מוותר. ביטוח צד ג' מקובל שהבעלים עושה. צריך לסייג את ההוראות שציינ לגבי נזקים במושכר/לצד ג..