האם זכאי המתווך לעמלה?

  • חוזה תיווך
    רינת | 20/07/2009 14:13

    לפני כחצי שנה ראיתי דירה אשר פורסמה ביד 2. חודשיים לאחר מכן מתווך דירות אשר הייתה לו בלעדיות על דירה אחרת הציג בפני את הדירה וכמובן החתים על חוזה תיווך שבו היתה רשומה הדירה הזו. לאחר שלא הייתה התעניינות מצידי הוא טען כי ישנה דירה נוספת ברחוב אחר שאלתי אם מדובר במוכר בשם ... ובדירה מס'... מסתבר כי זו אותה דירה שראיתי חודשיים לפני. בן זוגי הסכים לראות את הדירה והמתווך הצטרף אלינו. בן זוגי ואני החלטנו שלא נקנה דירה כרגע ונמתין עם רכישת דירה. לבסוף כן רכשנו את הדירה דרך המוכר בלבד לא התערבות המתווך. המתווך מאז עידכן אותי במס' דירות למרות שביקשתי שירד מהנושא עד שפתאום הוא מתקשר ומבקש כסף בעבור התיווך... (גילה שקניתי את הדירה..) אציין שוב כי החתימה של החוזה הייתה בעבור דירה אחרת ואת הדירה הזו ראיתי כבר לבד ואת כל ההסכמים עשינו בעצמינו מול המוכר. השאלה היא האם יש לו עילה ואכן הוא צריך לקבל עמלת תיווך...

    • האם זכאי המתווך לעמלה?
      |עו"ד עזרא שרון | 20/07/2009 14:50

      אם הסכם התיווך מתייחס לדירה שנרכשה, ואם בוצע נסיון לעקוף את המתווך- ואם המתווך היה הגורם היעיל בהתקשרות- אז הוא זכאי לדמי תיווך.

      • האם זכאי המתווך לעמלה
        רינת | 22/07/2009 12:48

        ההסכם היה בעבור דירה אחרת. את מס' הטלפון והפרטים של מוכר הדירה שנקנתה היה לי (וזאת משום שכבר ראיתי את הדירה לבד..) האם הוא עדיין זכאי לדמי תיווך?

        • רינת, שלום
          עו"ד אילן טל | 22/07/2009 17:37

          להערכתי, יש מקום לטענה שלך, אך זה לא חד משמעי שבבימ"ש תזכי. ראשית, בהסכם התיווך, הדירה הנ"ל מופיעה ולא מחית על כך ולא מחקת את רישומה בזמן אמיתי. ביהמ"ש עלול מבחינתך להביט בספקנות מה לגירסתך. שנית, יהיה לך קשה יותר להוכיח את הטענה מול המסמך, אם המתווך יכחיש את העובדה שציינת בפניו שכבר ביקרת בנכס. שלישית, גם העובדה שרכשתם את הדירה ללא ידיעתו לא בדיוק משחקת לידייך. מהצד השני, מצבו של המתווך גם לא הכי ברור. אני מציע לך לנסות להגיע עם המתווך לאיזושהי פשרה ולשלם לו חלק מהסכום. בהצלחה