עסקת מתנה- תכנון מס או התחמקות ממס?

  • עסקת מכר מקרקעין במתנה
    שחר | 19/07/2009 00:55

    שלום רב, גילוי נאות - אני משפטן בהשכלתי (אולם עוסק בתחום אחר). אני נשוי. יש לי דירה חצי בבעלותי וחצי בבעלות אשתי. אנחנו רוצים להעביר את החצי של אשתי לאמא שלי. כידוע, עסקת מתנה בין כלה לחמתה אינה מהווה עסקת מתנה בין קרובים (רק להפך). במיסוי מקרקעין אמרו שאפשר לעשות תכנון מס לגיטימי: אשתי תעביר לי את החצי שלה ואני אעביר לאמא שלי את החצי שלי. השאלה שלי היא כדלהלן: האם כשאני מדווח על שתי העסקאות למיסוי ביחד (מגיש תצהירים + משח"ים) הגיוני לרשום את התאריך של שתי העסקות כאותו תאריך ? (כלומר החצי של אשתי עובר אלי והחצי הזה עובר לאמא שלי באותו היום). האם נתקלת בעסקה דומה? תודה, שחר

    • עסקת מתנה- תכנון מס או התחמקות ממס?
      |עו"ד עזרא שרון | 19/07/2009 17:01

      עליך לבחון מול עו"ד האם הסמיכות של שתי העסקאות עשויה להתפרש כתכנון מס לגיטימי או כהתחמקות ממס. במסגרת הפורום, איננו יכולים לתת חו"ד בעניין זה. כמו כן, שימת לבך כי בעסקאות מתנה- יש תקופת צינון שמשתנה בהתאם לנסיבות העסקה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד