בעיות עם המשכיר

  • בעיות עם המשכיר
    נחום | 17/07/2009 16:18

    המשכיר (בעל הדירה) הביא לדירה אנשים על מנת שיראו את הדירה אבל אנו (השוכרים) אמרנו לא שאנחנו לא מוכנים שהוא ייכנס לדירה בלי שאחד מאיתנו שם אבל לבעל הדירה לא היה איכפת והוא נכנס בלי רשותנו לדירה עם אנשים שרצו לראות את הדירה.האם מותר לי להחליף מנעול ומה קורה אם הוא פורץ אותו? האם הוא יכול להכנס לדירה בידיעתי וללא נוכחותי כשאנחנו לא מוכנים שיכנס לדירה מה עלי לעשות והאם אכן יש לי עילה לתבוע אותו ואם כן בכמה אני יכול לתבוע אותו. ובקיצור מה האפשרויות שלנו? נ.ב בחוזה לא מוזכר הנושא הנ"ל 2. דבר נוסף וחשוב הוא שחוזה ההשכרה שלנו מסתיים באמצע אוקטובר ובחוזה כתוב שיש לנו אפשרות להאריך את החוזה לשנה נוספת והזה הסעיף כמו שהוא כתוב בחוזה: "לשוכר נתונה אופציה להאריך את תקופת השכירות לכל תקופה עד 12 חודשים ע"י משלוח הודעה בכתב" השאלה היא: אם בעל הדירה מראה את הדירה לכל מיני אנשים ואחד מהם רוצה להשכיר את הדירה אז האם בעל הדירה מחוייב לשאול אותי האם אני רוצה להאריך את החוזה , ומתי אני צריך להחזיר לו תשובה לדוגמא בן אדם רוצה להשכיר את הדירה כי הוא התרשם וכו... אבל אני אמור להתפנות באוקטובר אז עד מתי אני יכול או צריך להחזיר לבעל הדירה תשובה האם אני רוצה להאריך את החוזה לשנה נוספת או לא תודה רבה לעונים כמו כן נוספתי את המייל שלי

    • בעיות עם המשכיר
      |עו"ד גיא פרבמן | 17/07/2009 20:04

      העבודה שהמשכיר נכנס לדירה ללא נוכחותך היהנ עבירה מצידו של המשכיר. כול עוד אתה המחזיק בנכס ומשלם כדין את התשלומים כל כניסה למושכר מחייב את נוכחותך או לחילופין את הסכמתך וזאת למרות שזכות הבעלות אינה שלך. בעניין האופציה צריך לעיין בחוזה ולראות מה התנאים שלגביך עומדת זכות האופציה. ייתכן גם שהמשכיר מתעד למכור את הדירה ויש לבחון את הנושא איתו

      • אילו תנאים ומה לגבי התביעה?
        נחום | 18/07/2009 00:09

        אילו תנאים יכולים לציין בחוזה לגבי האופציה להמשך? ציינתי בשאלה שלי את הסעיף הנוגע לעיניין האופציה לשנה נוספת וזה כל מה שרשום בנושא הנ"ל בכל החוזה ציטוט: " א. תקופת השכירות בת 12 חודשים החל מ---עד--- להלן "תק' השכירות". ב. לשוכר נתונה אופציה להאריך תקופת השכירות לכל תקופה עד 12 חודשים ע"י משלוח הודעה בכתב " האם מדובר על אופציה גם בנוגע למחיר השכירות הרי מה המשמעות של האופציה אם לא? האם המשכיר יכול להעלות את שכר הדירה בכלל ואם כן כמה שהוא רוצה או שיש מגבלה כלשהי? (יש לי זכויות כל שהן בגלל שאני גר בה כבר 3 שנים??) אני רוצה לצלצל אליו השבוע ורוצה לממש את האופציה ולכן בשנה הבאה לבקש שהשכירות תהיה בעלות זהה או עלייה שנסכים עליה ולא להעלות את השכירות כמה שהוא רוצה (כמעט ב-50%!!!)