דיווח לטאבו על הרחבה

  • דיווח לטאבו על הרחבה
    DDRR | 15/07/2009 14:10

    שלום רב, אני מתעתד לרכוש בית. המוכר הראה לי את כל האישורים (ועד העיר מהנדס העיר עייריה וכו') אך הוא ציין שעדיין לא שינה בטאבו את גודל הדירה לאחר ההרחבה שביצע בשנה האחרונה וזאת מכיוון שהוא לא רוצה לשלם ארנונה יותר גבוהה לעירייה, כיוון שהעיריה מעדכנת את הארנונה רק לאחר העדכון בטאבו לדבריו. הוא גם טען שהעיריה אינה יכולה לדרוש ארנונה רטרואקטיבית למעט ארנונה של השנה השוטפת. האם טענותיו נכונות ? האם ישנה בעיה חוקית או חשיפה כספית למול העירייה? האם כרוכש כדאי לי להשאיר את הסטאטוס קוו על כנו כדי לא לשלם ארנונה גבוה? מה עושים?

    • דיווח לטאבו על הרחבה
      |עו"ד גיא פרבמן | 15/07/2009 16:35

      השינוי בטאבו אינו זה שגורם לשינוי בארנונה. העירייה כגוף תכנוני יכולה לערוך מדידה של הבית ולהורות על שינוי תשלום הארנונה. בעניין החשיפה לעירייה לאחר שתקבלו אישור מהעירייה לצורך העברת זכויות לא תוכל להיות חשוף לחובות עבר של המוכר.

      • ארנונה
        DDRR | 15/07/2009 16:45

        תודה רבה, האם בעת העברת הבעלות העייריה "תגלה" ותתחיל לחייב לפי השטח לאחר ההרחבה. שאלה נוספת - מתי העיריה מעדכנת את תשלום הארנונה האם בעת השינוי והדיווח בטאבו או ע"י דרכים אחרות? האם כרוכש כדאי לי להשאיר את הסטאטוס קוו על כנו כדי לא לשלם ארנונה גבוה?