ביטול מכירת דירה(ללא חוזה) עבור הצעה גבוהה יותר

  • ביטול מכירת דירה(ללא חוזה) עבור הצעה גבוהה יותר
    רונן | 14/07/2009 22:57

    שלום לכולם, אשמח לדעה של בעלי נסיון. החלטתי למכור את דירתי.הסכמתי להצעת המחיר שנתן הקונה. במשך שלושת השבועות האחרונים עורכי הדין בקשר של החלפת טיוטות.ממש לקראת סגירת חוזה השבוע. היום קיבלתי מאדם אחר הצעה הגבוהה ב80 אלף ש"ח מההצעה הראשונה. כלום לא חתום עדיין. הקונה הראשון מכר דירה בגללי-התכוונן עם התשלומים וכל המכירה בידיעה שהוא קונה את הדירה שלי (כך הוא טוען ) האם אני חשוף לתביעה כל שהיא אם אני "מפוצץ" את ההתקשרות הראשונה? סה"כ זוהי עסקת מכר ללא סנטימנטים-מי שנותן את ההצעה הגבוהה ביותר זוכה (מצד שני אני מבריז בצורה די גסה...) האם שווה להכנס לסיכון הזה בשביל הפער? תודה רונן הערת מערכת : לקריאה אודות מכירת דירה >>

    • ביטול מכירת דירה(ללא חוזה) עבור הצעה גבוהה יותר
      עו"ד צעירה מהתחום | 14/07/2009 23:23

      לדעתי כן. מאחר ואתם מחליפים טיוטות כבר 3 שבועות יש להניח שגובשה טיוטה די סופית, להוציא פרטים טכניים וקטנים. בכל מקרה, למיטב זכרוני, נקבע בעבר בפסיקה שבסה"כ דרושה גמירות דעת של הצדדים ביחס למספר אלמנטים בודדים בעסקה (אשר להנחת דעתי בשלב מתקדם זה אין עליהם מחלוקת) כדי לקבוע שנכרת חוזה בכתב אף אין טכנית לא היה כן. בנוסף, בתור צד לחוזה, עליך להתנהג במידה של תום לב ושבירת החוזה בשלב זה לגמרי יכולה להיקבע כחוסר תום לב. כאמור, לדעתי אתה בהחלט חשוף לתביעה.

    • בוודאי חשוף לתביעה
      עו"ד מירית עטיה | 16/07/2009 09:00

      רונן שלום, במשא ומתן (טרם חתימת החוזה) בכפוף לחוק החוזים ישנה חובה לנהוג בתום לב. מחד הצד השני מכר את דירתו "בגללך" ומאידך התכוון בכל מקרה למכור את דירתו ע"מ לרכוש דירה חדשה. אך כאשר תחתום עם הרוכש האחר בסמיכות כה קרובה, בגלל "כדאיות" העסקה תהיה חשוף לתביעה מצד אותו רוכש עימו אתה מבטל את הרכישה. האם שווה סיכון? שאלה שאתה צריך לשקול תמורת 80,000 ש"ח. בברכה והצלחה, מירית עטיה עו"ד