מדוע לא ניתנה תשובה?

  • מס רכישה על מגרש לבניה עצמית?
    בונים | 14/07/2009 13:44

    רציתי לשאול לגבי מס רכישה על מגרש בהרחבת מושב, לאחר החלטה 959. לפי מיטב ידיעתי, ההחלטה אומרת כי מס הרכישה יוטל על מלוא העסקה. מה זה אומר? האם יוטל על הסכום הכולל את עלות המגרש והפיתוח (מהישוב)? דמי חכירה למינהל? מיסים? בקיצור - לאור החלטה 959, על מה יחול מס רכישה בעסקת רכישה של מגרש לבניה עצמית? תודה!

    • מדוע לא ניתנה תשובה?
      בונים | 15/07/2009 15:59

      נראה לי שההודעה נשכחה. אודה על מתן תשובה.

    • מס רכישה
      |עו"ד גיא פרבמן | 15/07/2009 16:37

      מס רכישה הינו נגזרת של שווי המכירה במקרה שלך כולל העלויות הנלוות של היטל השבחה ודמי פיתוח

      • תודה  לת
        בונים | 15/07/2009 18:02

    • מס רכישה בהחלטה 959
      מירית עטיה עו"ד | 16/07/2009 09:27

      שלום רב, החלטה 959 קובעת בין היתר את התנאים להרחבת הבניה למגורים בחלק בחלק שהוקצה במקרקעין מטעם האגודה השיתופית (מושב וכו'). יש אירועי מס שונים בהחלטה 959. אפשרות של גריעת מגרשים ממשבצת הקבע והעברתם למנהל – אפשרות א'. או הקצאת מגרשי הבניה ע"י ממ"י. מממ"י לחוכר – אפשרות ב'. ולכן "יום המכירה" שונה בכל אחד מהאפשרויות ויש השלכה מיסויות שונה. באפשרות א, גריעת מגרשים והעברתם לממ"י: המוכר הישוב החקלאי פטור לפי סעיף 60 לחוק מכירה ללא תמורה לרשויות המדינה. הרוכש ממ"י פטור לפי סעיף 42 לחוק הפרשנות. יום המכירה במקרה דנן הוא יום אישור שינוי הייעוד במגרשי ההרחבה למגורים. באפשרות ב' חוזה חכירה לפי 959 עם ממ"י הסכם פיתוח. המוכר שהינו ממ"י פטור לפי סעיף 42 לחוק הפרשנות. והרוכש-החוכר חייב בתשלום מס רכישה.יום המכירה הינו יום אישור העסקה ע"י ממ"י. שווי המכירה כל התמורות ששולמו ע"י החוכר עבור רכישת הזכויות במגרש לרבות הוצאות פיתוח, יהוו חלק "משווי המכירה" לעניין מס הרכישה. תוכל להעזר בשירות אישי לחישוב המיסים הנ"ל. בברכה והצלחה, מירית עטיה, עו"ד

      • קודם כל - תודה רבה (רבה!!!) על התשובה המפורטת!
        בונים | 16/07/2009 10:06

        א. הישוב מוותר על חלקו במגרש ואנחנו אמורים לשלם דמי חכירה לממ"י. אני מבינה, לפי תשובתך, שאנחנו נמצאים באפשרות ב' ויהיה עלינו לשלם מס רכישה בגובה דמי החכירה+מה ששילמנו לישוב עבור עלות הקרקע והפיתוח. האם הבנתי נכון? ב. מהו "השירות האישי"? אשמח לקבל סיוע בחישוב המיסים האמורים. ושוב - תודה!!!