חריגות בנייה בעת רכישת דירה-מי אחראי?

  • היתרי בניה
    קונה | 14/07/2009 00:31

    האם שני הסעיפים הבאים יכולים לדור בכפיפה?1. והמוכר מצהיר כי לכל השטח המבונה של הממכר ישנו היתר בניה כדין עפ"י חוק התכנון והבנייה תשכ"ה – 1965  2.  הקונה מצהיר כי הוא הופנה ע"י עו"ד XXX לאדריכל בניין לשם בדיקת נושא היתרי הבנייה, מידת התאמתם של היתרי הבנייה לשטח המבונה של הממכר ולייעוד של הממכר לפני חתימת הצדדים על הסכם זה.במידה ונתגלה לאחר זמן מה כי הדירה אינה עומדת בהיתרי הבניה, האם סעיף 2 מטיל את האחריות לחריגה על כתפי הקונה?

    • חריגות בנייה בעת רכישת דירה-מי אחראי?
      |עו"ד עזרא שרון | 14/07/2009 22:15

      שני הסעיפים לא בהכרח סותרים אחד את השני. יש לקרוא את יתר הסעיפים כדי לקבל תמונה שלמה. במקרה של גילוי חריגות- מטבע הדברים תתעורר מחלוקת בין הצדדים כאשר כל צד יטען שהאחר הוא האחראי לחריגות. התשובה תהיה טמונה בשאלה מה טיב החריגות והאם ניתן היה לגלותם בנקל, והאם המוכר ידע על קיומם. בברכה, שרון עזרא, עו"ד