תיקון שומת ארנונה

  • דרישת תשלום בגין הפרשי שומה רטרואקטיבי
    טל | 11/07/2009 19:11

    בחודש דצמבר 2004 רכשתי דופלקס .במהלך תהליך שינוי הבעלות בנכס שלחה המועצה עובד מטעמה מודד לא מוסמך לבצע מדידה בנכס לצורך קביעת שומת ארנונה לנכס.המודד קבע כי שטח הנכס לתשלום ארנונה הינו 122 מטר .אותה שומה שנקבעה גם טרם שינוי הבעלות.במסגרת סקר נכסים שערכה המועצה בסוף 2007 על ידי חברת מדידה חיצונית נקבע במדידה חיצונית של אותו נכס אשר לא עבר שום שינוי כי גודלו של הנכס לשומת ארנונה הינו 188 מטר.בחודש ינואר 2008 שלחה לי המועצה שומת תשלום הפרשי ארנונה לאחר סקר נכסים לשנה שוטפת בה התגלה החיוב ועוד שלוש שנים לאחור.האם אני צריך לשלם את החיוב לאחור למרות שבדיעבד הסתבר שהמודד שמדד את הנכס בשנת 2004 טעה ,התרשל ולא מדד את הנכס לפי הגדרות צו הארנונה של המועצה לשנת 2004? האם יש לי עילה לתביעת המועצה ואו המודד לרשלנות על כך ששלחה מודד לא מוסמך אשר ביצע מדידה שלא על פי צו הגדרות הארנונה,אולי בדיעבד לא היתי רוכש את הנכס? האם קיים הבדל בין חיוב רטרו אקטיבי לבין תיקון שומה רטרואקטיבי לצורך המקרה שלי? אם קיים הבדל מהי השפעתו לגבי המקרה שלי? בתודה מראש.

    • תיקון שומת ארנונה
      |עו"ד עזרא שרון | 12/07/2009 13:29

      נא לפנות ליעוץ פרטני אצל עו"ד. המקרה מורכב מידי לדיון בפורום. בברכה, שרון עזרא, עו"ד