תביעת שותף

  • תביעת שותף
    גלית | 09/07/2009 21:42

    שכרתי דירה עם שותף, הצ'קים היו שלי כנ"ל לגבי ערבות בנקאית ע"ס 10000 וכן התשלומים עבור חשמל,כבלים ואינטרנט. שנינו חתומים על חוזה שכירות מול בעלת הדירה והשותף שילם לי באמצעות הפקדת מזומנים בחשבוני. הוא הפר את החוזה והתריע כי הוא עוזב את הדירה יומיים לפני שעזב ולא שילם לי את שכ"ד וכן את התשלומים השוטפים שנותרו, למרות שבחוזה מצוין כי על השותף העוזב להתריע על כך 30 ימים לפני עזיבתו ועליו לדאוג לדייר שיכנס במקומו. מאחר ותום השכירות חל חודש לפני שעזב לא מצאתי שותף ועליי לשלם עבור שכ"ד המלא. הצ'ק עבור שכ"ד המלא לא כובד ובעלת הדירה רוצה לתבוע את כל הערבות בנקאית למרות שסכום שכ"ד קטן ממנו-4000 ש"ח. רציתי לדעת האם בעלת הדירה יכולה לעשות כן. וכן אם אני יכולה לתבוע את השותף? יש לציין שאביו ערב לו כך שאם בתביעה השותף יצהיר שאינו יכול למלא אחר חובתו רציתי לעת האם אני יכולה לתבוע את אביו? כמה זמן אורכות תביעות כאלה? אודה לעזרתכם.

    • תביעת שותף
      |עו"ד גיא פרבמן | 11/07/2009 10:59

      אין מולי את נוסח החוזה ולכן להשיב האם רשאית המשכירה לתבוע את כל הערבות אינה ניתנת לתשובה. בענין השותף אין ספק שאת יכולה לתבוע את השותף בעניין הערב שהינו אביו אני מניח שהוא ערב לטובת המשכירה ולא לטובתך. ולכן תפנית למשכירה שתתבע את שניכם ולא רק אותך.