שומה עצמית

  • הגשת שומה עצמית היא באמצעות המש"ח הכחול?
    משה | 09/07/2009 10:31

    עזרתם לי לפני יום אבל אבקש לחדד ולשאול כמה שאלות טכניות: 1. הבנתי ממכם שלאחר שאני עושה הסכם, אני יכול להגיש שומה עצמית עד 50 יום לאחר חתימת ההסכם. זאת אומרת שאת המש"ח הכחול עצמו אני יכול להגיש עד 50 יום לאחר ההסכם או שהמש"ח הכחול מועבר מיידית ובנוסף אני מגיש שומה עצמית כעבור זמן מה ( עד 50 יום). 2. אם אני מוכר את הדירה יחד עם אחי ( חצי חצי בעלות) ולו יש פטור . האם הוא יכול למלא מש"ח ורוד על החלק שלו ולהגיש מייד ואני יכול להגיש בנפרד מש"ח כחול עד 50 יום לאחר ההסכם או שאנחנו צריכים להגיש באותו מועד? 3. אם הנתונים שלי הם פשוטים : יש לי ערך קנייה מהקבלן כולל מע"מ ושכר טרחת עו"ד אז ויש לי חוזה מכירה היום בנוסף לקבלות של עו"ד מעכשיו ודמי תיוון מעכשיו, האם כדאי בכלל לעשות שומה עצמית או להגיש את כל הנתונים ככה עם המש"ח הכחול ושהם יעשו שומה? 4. האם ריביות על משכנתא מותרות בניכוי במסגרת חישוב מס שבח?

    • שומה עצמית
      |עו"ד גיא פרבמן | 11/07/2009 10:56

      למש"ח הכחול יש לצרף את השומה העצמית. הדיווח לרשות המסים הינו 50 יום מיום חתימת ההסכם. ניתן למלא שני מש"חים נפרדים כל מוכר ידווח באופון אישי. בנוגע לשאלה לאופן הכנת השומה העצמית קצרה היריעה בפורום הנ"ל מלהשיב על אופן הכנת השומה. בהצלחה