שומה עצמית

  • האם חייבים בשומה עצמית
    משה | 09/07/2009 01:35

    אני מוכר דירה ללא פטור ( זו דירה שניה בבעלותי מזה כ10 שנים כאשר לפני כשנתיים מכרתי ומיד קניתי דירה אחרת ). אני לא בטוח אם עליי לשלם מס שבח. עורך הדין שלי אומר שאין כל בעיה ומס שבח ישלחו לי שומה שהם עורכים ומקסימום אפשר אחר כך להשיג על כך. האם זה נכון? אפשרות נוספת, היא להגיש שומה עצמית. אם אני בוחר בדרך זו - מתי אני צריך להגיש אותה? האם אני צריך להגיש את השומה העצמית יחד עם המש"ח הכחול כבר בסמוך לחתימה על חוזה המכירה או שאני יכול לבצע זאת גם שבועיים אחר כך? ומי יכול לעזור לי בכך? עורך הדין שלי טוען שהוא אינו יודע כיצד לעשות שומה עצמית כהלכתה. מי כן עושה זאת? האם אני יכול להעיזר במיסוי מקרקעין בתל אביב? האם אני צריך לקחת עורך דין מיוחד בתחום מיסוי ולשלם לו עוד כסף או אולי כדאי לעשות כדברי העו"ד שלי ולחכות לעריכת השומה של מס שבח ומקסימום אחר כך לערער.

    • שומה עצמית
      |עו"ד גיא פרבמן | 09/07/2009 09:58

      כעיקרון יש שתי אופציות : 1. דיווח ואז רשויות המס קובעים את השומה ובמידה ואתה חולק על גובה השומה ניתן להגיש השגה. 2. להגיש שומה עצמית אשר מועד הגשתה 50 יום ממועד חתימת החוזה. יש לצרף מסמכים המוכיחים את ההוצאות שנאלצת להוציא במעמד הדיווח והגשת המש"ח. בעניין העדיפות האם לקחת עו"ד או לא יש לזכור שעלויות עו"ד בהשגה ובערור הרבה יותר גבוהים מהכנת השומה. לידיעתך

      • לא הבנתי - מתי עליי להגיש את הטפסים?
        משה | 09/07/2009 10:17

        לא הבנתי 1. את הטפסים שמוכיחים הוצאות כגון נניח שכר טרחת עו"ד בזמן קניית הדירה לפני 10 שנים, אני מגיש עם השומה העצמית לאחר 50 יום או כבר בעת הדיווח במש"ח הכחול? 2. האם מותר לנכות גם את הריביות של המשכנתא לאורך השנים? 3. אם העורך דין שלי לא בהכרח עושה שומה עצמית, אז למי עליי לפנות? או שהוא חייב לטפל לי בזה במסגרת שכר הטרחה ( שילמתי לו כחצי אחוז). האם לגיטימי שהוא ידרוש עוד כסף בשביל זה?

        • המשך תשובה
          |עו"ד עזרא שרון | 12/07/2009 19:09

          1.מש"ח+ניכויים מגישים, בשומה עצמית, תוך 50 יום 2. כן 3. תלוי מה סיכמתם. בדר"כ זה חלק מהטיפול