לא להסכים

  • כסף בנאמנות עד לרישום הערת אזהרה
    כוכבה | 06/07/2009 14:05

    אני בתהליכים של רכישת דירה, והעסקה ממש עומדת להתפוצץ בגלל וויכוח בין עורכי הדין. עוה"ד שלי מתעקש שהתשלום שמשולם במעמד חתימת החוזה יהיה בנאמנות אצל העו"ד של המוכר, אפילו למס' שעות בודדות, עד לרישום הערת אזהרה לטובתי. והעו"ד של הצד השני לא מסכים כי לטענתו הנסח לא מראה על שום הצדקה לכך או מניעה לרישום הערת אזהרה לפי הנסח, וגם בגלל שאנחנו משלמים רק 10% במועד חתימת החוזה. הוא לא מוכן להשאיר כסף בנאמנות אפילו לא לדקה אחת ! עורך הדין שלי התקשר לעדכן אותי ולקבל את אישורי. השאלה שלי היא האם ההתעקשות והויכוח הזה של עורכי הדין הוא מוצדק??

    • לא להסכים
      עו" ד אשר טולדנו | 06/07/2009 14:21

      שלום רב, עורך הדין שלך צודק בהחלט. הותרת סך בנאמנות עד לרישום הערת אזהרה (מקובל עד 1-2 ימי עסקים) הינה מעשה שבשגרה. הכרחיות הותרת כספי התשלום הראשון (10%) בנאמנות אצל בא-כוח המוכר מבטיחה את זכויותייך, היה ויתגלה כי לא ניתן לרשום הערת אזהרה לטובתך מסיבה שתלויה במוכר (עיקול, שעבוד על זכויות המוכר בדירה וכו'). לא הייתי ממליץ לך וגם/או לעורך דינך לוותר ו"לעגל פינות" כי היה ויתברר כי לא ניתן לרשום הערת אזהרה לטובתך מסיבה הנעוצה במוכר ושאינה ניתנת לפיתרון מהיר, אזי לא תוכלי לקיים את התחייבויותייך החוזיות ואת היא זו שיכולה להימצא בהפרה של ההסכם. לסיום: תתעקשי ואל תוותרי, כי במקרה של בעייה זו תתגלגל לפתחך ואת היא זו שתצטרכי לרדוף אחרי כספך המצוי בכיסו של המוכר. בהצלחה כוכבה, עו"ד אשר טולדנו

      • תודה רבה
        כוכבה | 06/07/2009 15:29

        זה אכן מה שנאמר לי גם ע"י העו"ד שלי. הבעיה היא שהעו"ד של המוכר לא מוכן לוותר כאן, ומבחינתו שהעסקה תתפוצץ ! הוא קורא לזה "טרחנות". מה אני יכולה לעשות במצב כזה??? זהו באמת בית חלומותיי ואין לי מושג מה הסיפור של העו"ד הזה. הנסח עצמו באמת לא מעלה שום בעיה...

        • המשך תשובה לכוכבה
          עו"ד אשר טולדנו | 06/07/2009 17:33

          כוכבה שלום, אין לי ספק שהנסח תקין, כי אחרת לא היית מגיעה למצב של ערב חתימה על הסכם רכישה. עקשנותו של בא-כוח המוכר תמוהה ומעלה תהייה בכל הנוגע לרצינות המוכר עצמו. עניין הותרת התשלום הראשון בחוזה עד לרישומה של הערת אזהרה הוא דבר טרוויאלי ביותר. מאחר והתשלום הראשון מבוצע באמצעות המחאה בנקאית והוא "יושב" אצל בא-כוח המוכר אני לא מבין את התעקשותו/סרבנותו של המוכר ובא-כוחו להפעלת מנגנון הנאמנות שקיים בכל עסקת מכר. מאחר והנך מיוצגת לא אוכל לתת לך ייעוץ פרטני, אך ללא ספק עליך להיות קשובה לעצתו של עורך דינך בעניין. בברכה, עו"ד אשר טולדנו