חריגות בנייה

  • חריגת בניה
    שרונה | 06/07/2009 03:26

    אני מתעניינת ברכישת דירה מסוימת. המוכרת עידכנה אותי שהמרפסת של הדירה נסגרה ללא היתר (הפכו את המרפסת לחדר נוסף). המוכרת גם סיפרה לי שזה ככה כבר 25 שנה והרשויות לא עשו שום דבר בעניין הזה. וכנראה שהעירייה בכלל לא יודעת... האם כדאי לי לרכוש את הדירה הזאת במצב כזה? מה המשמעות של חריגת בניה? אם אני ממש רוצה את הדירה איך אני יכולה להגן על עצמי בכל זאת? כדאי לעורר את העניין לפני החתימה על החוזה בעירייה? יש קונה אחרת שממש רצינית ולכן מאוד חשוב לי לקבל תשובה מהירה ומפורטת עד כמה שאפשר..ואם אפשר מעו"ד שזה תחום ההתמחות שלו. תודה רבה.

    • חריגות בנייה
      |עו"ד עזרא שרון | 06/07/2009 09:02

      חריגת בנייה משמעה שאת חשופה כי יוגש נגדך ונגד המצבע כתב אישם פלילי שיצווה להרוס הבניה ולהחזיר המצב לקדמותו, וכן יטיל צקנס כספי. לעיתים, בשל חלוף הזמן, העיריה לא דורשת הריסה ולפעמים מסתפק כי תירשום הערה בטאב בדבר אי התאמה. אם ניתן- אפשר להכשיר חריגת הבנייה בדיעבד. על עוה"ד המיצג אותך בעסקה לבחון עבורך פרטים אלו. בברכה, שרון עזרא, עו"ד