תיקון טעות כתיב

  • אי פינוי מדירה שברשותי
    דניאל | 02/07/2009 17:23

    שלום לעורך דין גיא. קודם כל ח"ח על העבודה הנפלאה שהינך מבצע כאן בפורום.ברשותי דירה שרכשתי לפני כבערך 13 שנים. לקחתי משכנתא על הדירה (הדירה על שמי) שעד היום אני אותה משלם חודש בחודשו.בדירה כמעט מהיום הראשון שלה, גר קרוב משפחה, מאז ועד היום. הסיבה שהוא גר שם הינה מסיבה אחת פשוטה, והיא שלא היה לו איפה לגור, הוא בדיוק עבר מחו"ל לארץ באותה תקופה עם המשפחה והילדים שלו ולא מצא היכן לגור אז החלטתי לתת לו לגור בדירה שלי.המגורים שם ללא חוזה שכירות או משהו כזה, בגלל שהוא קרוב משפחה קרוב, פשוט נתתי לו לגור שם.מידי כמה חודשים הוא היה נותן לי כמה אלפי שקלים (סכומים מצחיקים), ככה במשך כל השנים הללו.עכשיו הגעתי להחלטה שאני מעוניין לקבל את הדירה בחזרה, הוא בשיא חוצפתו כנראה שכבר קיבל את ההרגשה שהבית שייך לו וכל פעם דוחה את הבקשה שלי לפינוי הדירה.זה כבר נגרר קרוב לחצי שני הבקשת פינוי והוא כל פעם בטענה שהוא מחפש דירה ולא מוצא... ואני כבר מאוד רוצה את הדירה בחזרה.השאלה שלי מבחינה חוקית האם יש סיכוי כלשהוא שהוא יכול לטעון משהו כזה או אחר שיגרום לו לא להתפנות מהדירה? הבנתי שיש חוק כזה שאחרי תקופת זמן מסויימת הוא יכול לטעון לבעלות על הדירה?? (שוב הדירה על שמי, אני משלם את המשכנתא כל חודש והכל).ושאלה נוספת - מה עושים במקרה שהוא לא רוצה לפנות את הדירה בעצמו? למי פונים? האם משטרה תוציא אותו בכוח?תודה וממתין לתשובה שלך.

    • תיקון טעות כתיב
      דניאל | 02/07/2009 17:31

      נמשך קרוב לחצי שנה (לא "שני").

      • תביעה לפינוי מושכר...
        עו"ד אבי פייס | 02/07/2009 21:34

        ערב טוב דניאל, עלייך להגיש "תביעה לפינוי מושכר" בהליך מהיר של סדר דין מקוצר הליך זה הוא יעיל, מהיר והכי טוב במקרים כמו שלך.

    • עשית שטות גמורה
      דני | 03/07/2009 07:03

      שלא החתמת את הקרוב שלך על חוזה. בעסקים אין חברים. נקודה. חברים יש רק באגד. בעסקים אין חברים אין קרובים ,כלום. עכשיו ככה: או לפנות לבית משפט עורך דין-דרך ארוכה מיגעת. דרך שניה:קצרה להביא לקרוב שלך אדם בריון שישכנע אותו לפנות מיד בהצלחה

    • אי פינוי דירה
      |עו"ד גיא פרבמן | 03/07/2009 13:13

      לאחרונה תוקנה תקנות סדר הדין האזרחי בכול הנוגע לפינוי שוכר מדירה . ההליך מאפשר תביעת פינוי בלבד. ההליך הינו מקוצר מבחינת הזמן לנתבע יש להשיב תוך 30 יום ולאחר נקבע מועד דיון שבגינו לבסוף יינתן צו לפינוי השוכר צו שתוכל לעשות בו שימוש באמצעות משטרת ישראל. המלצה קטנה לצרף לתביעה בקשה לפיצול סעדים וזאת בגין תביעה עתידית בגין הנזקים הכספיים שנגרמו לך. בהצלחה