מס שבח שמס רכישה

  • מס שבח ומס רכישה
    ליאת | 02/07/2009 12:10

    שלום, האם כשמוכרים דירה,זאת לאחר 5 שנים ממכירת הדירה הראשונה, מוטלים מיסים כלשהם או שיש פטור מלא? האם ניתן להעביר בעלות של דירת מגורים מבת לאם ? או שהדבר נחשב כמכירה ואז מוטל מס רכישה?

    • מס שבח שמס רכישה
      |עו"ד גיא פרבמן | 02/07/2009 14:11

      בחוק מיסוי מקרקעין קיימות הגדרות המאפשרות למכור בתקופה קצובה של 4 שנים דירה. אין משמעות מתי נרכשה הדירה אלא מתי בפעם האחרונה נמכרה דירה. בעניין העברת דירה מאם לבת יש לעשות זאת בצורה של העברה ללא תמורה (מתנה) העברה מאם לבת פטורה ממס שבח ואילו הקבלה של הדירה מצריכה מס רכישה בשיעור 1/3 מהשדיעור שיש לשלם,. קרי במצב דברים שלבת זוהי דירה ראשונה וסכום המכירה מתחת לסכום שהינו פטור הבת לא תצטרך לשלם מס רכישה כלל.

      • מס שבח ומס רכישה
        ליאת | 02/07/2009 15:52

        אבקש לחדד את התשובה ,האם יש פטור מלא ממיסים כלשהם כשמוכרים דירה בתקופה שהיא מעבר ל-4 שנים? ולגבי שאלתי השניה רציתי לדעת מה הדין כאשר בת מעבירה בעלות לאם ולא אם לבת (האם התשובה שניתנה תופסת גם במקרה הזה שהוא הפוך)? תודה

        • מס שבח ומס רכישה
          עו"ד צעירה מהתחום | 03/07/2009 10:26

          בעניין המכירה בתקופה העולה על 4 שנים: יש פטור ממס שבח שאותו ניתן לנצל בתנאים מסויימים אם לא מכרת דירה בפטור ממס שבח לפחות 4 שנים קודם למכירה הנוכחית. צריך לבקש את הפטור באופן פוזיטיבי, אחרת - אם יש שבח (כלומר מוכרים בסכום גבוה מסכום הרכישה) אזי יש חיוב במס. מס רכישה משלמים או פטורים לפי מדרגות קבועות ולפי המקרה אם מדובר בדירה יחידה או לא, כך שצריך לדעת מהו סכום התמורה + האם זו דירה יחידה כדי לדעת אם יש חיוב במס רכישה ומה גובהו. בעניין ההעברה בין אם ובת: בחוק מוגדר פטור ממס שבח בדמות מתנה "מיחיד לקרובו" ולאו דווקא מתנה מהורה לילד. לפטור הזה יש תנאים שיש לבדוק אם הם מתקיימים במקרה המסוים הזה. מס רכישה במקרה של מתנה מיחיד לקרובו יהיה 1/3 (למעט מקרה אחד פטור לגמרי, שלא מתקיים פה).