הסכם שיתוף

  • הסכם שיתוף שטרם נרשם
    אברהם בן יצחק | 02/07/2009 09:26

    במסגרת חוזה רכישה, רכשתי דירה בקרקע (טרם נרשם בית משותף) שבה רשומים 3 בעלים 1/3 מהקרקע כל אחד. קיבלתי הערת אזהרה והסתמכתי על הסכם שיתוף שלא נרשם בטאבו. היום טוענים 2 השותפים האחרים שהסכם השיתוף לא מחייב אותם כי הוא לא נרשם בטאבו ואף אם הוא היה נרשם - כל מה שנעשה בכל הסכם השיתוף הוא להסדיר שימוש וחזקה ולא בעלות. האם 2 השותפים האחרים צודקים?

    • הסכם שיתוף
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 02/07/2009 12:04

      דרישת הרישום של הסכם שיתוף בטאבו, משליכה על מי שלא היה שותף לאותו הסכם. צידו השני של המטבע- מי שהיה שותף להסכם השיתוף ,אזי הוא מחייבו, אפילו לא נרשם בטאבו.הסכם שיתוף-בין אם נרשם ובין אם לא, מסדיר את הניהול והשימוש ולא את הבעלות, הגם שבעקיפין, הסדרת השימוש מגדירה את "גבולות הגזרה" של כל צד.