במקרה כזה הבנק ינסה להיפרע קודם כל ממך

  • עבור עו"ד אלפסי- בהמשך לשאלה שותפות בלקיחת משכנתא
    רות | 01/07/2009 21:38

    עו"ד סיגל אלפסי שלום, ראשית, תודה על תשובתך המהירה! בהמשך לשאלתי, האם במצב בו אמי לא עומדת בהתחייביותיה כלפי הבנק, הבנק אינו משתמש בערבונות שנתנה (דירתה הממושכנת ומישכון הדירה אשר הנוספת אשר עבורה נלקחה המשכנתא), לפני פנייתו אליי לגביית חלקי בתשלום המשכנתא? (הנני סטודנטית אשר אין ברשותה כל רכוש או יכולת להחזיר את תשלומי המשכנתא). תודה!

    • במקרה כזה הבנק ינסה להיפרע קודם כל ממך
      עו"ד סיגל אלפסי | 09/07/2009 23:40

      מכיוון שגם את לווה את הכסף (הרי ציינת שמדובר במשכנתא משותפת..), אזי הבנק ינסה קודם כל להיפרע ממך ומאמך, ורק אם ניסיונות אלו לא יצלחו, יפנה למימוש הנכסים הממושכנים עצמם... מדבריך עולה, שבמקרה בו אמך לא תעמוד בהתחייבויותיה, את בוודאי לא תוכלי לעמוד בהן... במקרה כזה תהיה חשופה לפתיחה של הליכים נגדך על ידי הבנק (פתיחת תיק הוצאה לפועל וכו'..) אנא קחי בחשבון את כל השיקולים הללון בטרם את נוטלת או מתחייבת להחזרי ההלוואה. בהצלחה, סיגל אלפסי, עו"ד