תשובה

  • שותפות בלקיחת משכנתא
    רות | 01/07/2009 18:05

    שלום רב! אמי מתכננת לקחת משכנתא לשם קניית דירה, באמצעות מישכון דירתה בנוסף למישכון הדירה הנקנית. עקב גילה (מעל 60), הבנק דורש גם את חתימתי על המשכנתא, כך שלמעשה, שתינו מחוייבות (כ"א על מחצית מהסכום) על תשלומי המשכנתא והדירה תרשם על שם שתינו. ברצוננו להסיר את מחוייבותי על חלקי בתשלום המשכנתא, באמצעות חוזה אצל עו\"ד אשר בו ייכתב כי אמי היא האחראית הבלעדית לתשלום המשכנתא ואני איני מחוייבות במחצית תשלומי המשכנתא. האם חוזה כזה מחייב מבחינה חוקית? האם הוא מחייב את אמי באחריות המלאה על תשלומי המשכנתא? אודה על תשובתכם בעניין זה,

    • תשובה
      עו"ד סיגל אלפסי | 01/07/2009 18:09

      מבחינה משפטית חוזה כזה יחייב אמנם את אמך, אך לא את הבנק. ההתחייבות שלך כלפי הבנק בחוזה ההלוואה תיוותר שרירה וקיימת, ומבחינת הבנק הוא רשאי להיפרע משתיכן, לגבות את החזרי ההלוואה הן מאמך והן ממך. כלומר, במקרה שאמך לא תעמוד בהתחייבותה כלפיך בחוזה שיחתם בינכן, תוכלי להשתמש בחוזה הזה רק מולה ולא מול הבנק.