תשובה

  • למכור זכויות רכישת דירה אצל קבלן
    אייל | 01/07/2009 09:03

    אם אני רוצה למכור לפרטי שמציע י מחיר טוב,דירה חדשה שעליה חתמתי לא מכבר, ושילמתי מקדמה רצינית. מהי הפרוצדורה המשפטית והניהולית בדרך כלל והאם גם מיציתי את זכותי לפטור(לא מכרתי דירה אחרת בשנים אחרונות)? תודה

    • תשובה
      עו"ד זהר ארד | 01/07/2009 15:57

      הפרוצדורה דומה לפרוצדורה במכירת דירה רגילה, אך יש לקבל את הסכמת הקבלן למכירה ולנהוג על פי הנחיותיו ודרישותיו. לפי מה שאני מבין מדובר בדירה בבניה, ועל כן אין רלבנטיות אם מיצית את זכותך לפטור או לא, שכן אין אפשרות לקבל פטור במכירה. הפטור ניתן בגין מכירת "דירת מגורים מזכה" בלבד, ואחד מתנאי החוק הוא "שבנייתה הושלמה". בהצלחה.

      • למה אני צריך את הסכמת הקבלן להמחות זכויותיי?
        אייל | 02/07/2009 07:58

        והאם זה סעיף מקובל אצל קבלנים והאם הוא אינו נוגד כללים? למשל חוזים אחידים או זכות יסוד שלא ניתן לוותר עליה וכו' תודה

        • ממתין לתשובה,תודה==========>>  לת
          אייל | 02/07/2009 13:50

        • אישור הקבלן
          |עו"ד גיא פרבמן | 02/07/2009 14:21

          סיבה שאתה צריך את אישור הקבלן הינה שהקבלן באמצעות חברה משכנת (אם קיימת) מחזיקים בידם את הזכויות במגרש כולו ולך יש בעצם המחאת זכויות מצידם לדירה הספיציפית שרכשתה ללא אישור הקבלן הקונה שלך לא יוכל להיות בטוח שאין חובות על הדירה וכן לא תתבצע העברה בסיום ההליך מהקבלן אליך וממך לרוכש

          • קשה להבין
            אייל | 02/07/2009 14:49

            גם חסרים כמה פסיקים ונקודות. מי נגד מי? האם אפשר להסביר להדיוט כמוני בצורה יותר פשוטה? תודה וסליחה

    • מכירת דירה לפני תשלום מלוא התמורה בעדה ומס שבח
      עו"ד סיגל אלפסי | 01/07/2009 15:57

      אם לא מכרת דירה ב-4 השנים האחרונות מגיע לך פטור ממס שבח. ואולם, ומאחר ובין מועד הרכישה ובין מועד המכירה יחלוף זמן מאוד מאוד קצר, יתכן כי במס הכנסה העסקה תוכר כ"עסקת אקראי", ואז תמוסה במס הכנסה. בכל מקרה, תצטרך לחכות עם המכירה עד אחרי שלפחות תשלם את מלוא תמורת הנכס, מכיוון שעד אז הנכס עדיין לא שלך, ואינך יכול למכור משהו שאין לך. בברכה, סיגל אלפסי, עו"ד

      • תשלום הרוב - תנאי לבעלותי?!
        אייל | 01/07/2009 17:23

        איפה כתוב בחוק /פסיקה דבר כזה?

        • תשלום מלוא התמורה - תנאי לבעלות
          עו"ד סיגל אלפסי | 01/07/2009 18:01

          לא תוכל להירשם כבעליה של הדירה עד אשר תסיים לשלם את מלוא תמורתה לפי החוזה. אני ממליצה לך לעיין בחוזה הרכישה ובתנאיו. אכן, אם מדובר בדירה שבנייתה עדיין לא הושלמה לא תוכל להנות מפטור ממס שבח כלל. כרגע, יש לך זכויות בדירה, ואין למוכר זכות לעשות עסקה הסותרת את העסקה שנעשתה עמך. אכן, תוכל להעביר את זכויותיך על פי החוזה, בהסכמת הקבלן, כבר עכשיו לרוכש אחר, אך הדבר כפוף להסכמתו של הקבלן, ולפי תנאיו. מה שתעביר יהיו זכויות חוזיות ולא זכות קניינית של בעלות.