העברה במתנה מגיסה

  • מכר ללא תמורה
    מתן | 25/06/2009 09:54

    גיסתי רוצה להעביר לי דירה במתנה. ראיתי שעל פי חוק המקרקעין אנו מוגדרים כקרובי משפחה. האם אכן עלי לשלם רק שליש מס רכישה?

    • העברה במתנה מגיסה
      עו"ד אשר טולדנו | 25/06/2009 10:17

      שלום רב, הגדרת "קרוב" לעניין מס רכישה מצומצמת יותר מההגדרה בסעיף 1 לעניין מס השבח ולכן העברת דירה במתנה מגיסתך אליך אינה זוכה להקלה בתשלום מס רכישה וכן מהווה ניצול של הפטור לנותן המתנה. תקופת הצינון בה לא תוכל למכור את הדירה שתקבל היא 4 שנים אם אתה לא גר בדירה שהגיסה מעבירה לך (או 3 שנים אם אתה כן גר בדירה שהגיסה מעבירה לך). בברכה עו"ד אשר טולדנו