מכירת דירה/מחסן

  • מכירת דירה דחוף היום ב-12:00 חוזה!
    עמי | 25/06/2009 09:21

    לעוה"ד שלום רב. 25/6/09 הדירה שאנו מוכרים כוללת מבנה תת קרקעי הנמצא מתחתיה שטח של-47 מ"ר,גובה-1.80- 2.20 מ' ובחלקים מסוימים אף פחות מזה (סיווג ארנונה מ-3). המבנה רשום בהצמדות לדירה כמחסן, ומאז רכישת הנכס ב-1996, לא עשינו בו כל שינוי. במעמד זכרון הדברים שאלו הקונים אם אפשר להשתמש בו לעסק, ואני אמרתי להם ארבעה דברים: 1.שזה שימש אותי כחדר עבודה בחלק מהזמן. 2.שקודם לשימוש בררתי בעיריה אם עלי לשלם על כך מס כלשהו ואמרו שלא (מקצוע חופשי). 3.אמרתי שהושכר פעם לתקופה קצרה לאדריכל שישב שם לבד בדיוק כמוני (ללא קבלת קהל). 4.הצעתי להם לבדוק כמוני בעיריה א. כי אני לא סמכות ב. כי חלפו שנים רבות ואולי השתנו החוקים. לצערי הרב הקונים העדיפו להבין אחרת, והכתיבו לעוה"ד שלהם שהכין את החוזה (לי אין ייצוג),דברים שלא אמרתי שקוממו אותי מאוד: "הואיל והמוכרים מצהירים שאין כל מניעה חוקית והסכמית להשכיר את המחסן למגורים ו/או לעסק וכי המוכרים השכירו את המחסן בעבר לצרכי משרד". ביקשתי לבטל מייד את הפסקה שמסמיכה אותי לקבוע ולאשר דברים כאלה, אך הם נאחזים בה חזק ולא מוכנים.זה אפילו לא צוין בזכרון הדברים רק בטיוטת החוזה (עלי לציין שבלי קשר, המוכרים התחרטו על העסקה כבר למחרת זכרון הדברים ואף הציעו לבטלה). אני שואל אותכם מכובדיי, האם עלי לחשוש מהנוסח הזה שהופך אותי לרשות החוק? היום ב-12:00 אנו נפגשים אצל עוה"ד ואם לא יסכימו לבטל את הפסקה אין בכוונתי לחתום. האם זו תהיה הפרת הסכם? אנא בדחיפות תודה מראש ***צונזר ע"י מערכת*** לקריאה נוספת: מכירת דירה >>

    • מכירת דירה/מחסן
      |עו"ד עזרא שרון | 25/06/2009 21:49

      עמי שלום העובדה שאתם בוחרים לבצע עסקה כזו, ללא ייצוג, היא החלטה לא נבונה. פרט לפסקה הזו, שאכן לא כדאי להוסיפה להסכם, יש היבטים רבים והשלכות, לרבות מיסוייות, שמן הסתם אינכם מודעים לה, הנובעת בין היתר מהעובדה כי מדובר במחסן, ולא דירה. (לא ברור לי אם מדובר במחסן הצמוד לדירה, או יחידה העומדת בפני עצמה), והעובדה כי היתה מושכרת לצרכי עסק. הנסיון לחסוך שכ"ט עו"ד עשוי לעלות לכם ביוקר בעתיד. בברכה, שרון עזרא, עו"ד