מס רכישה של ידועים בציבור

  • דחוף ביותר - מס רכישה בנוגע לחברים לחיים
    שואל שוב | 24/06/2009 11:00

    בני זוג (חברים לחיים, לא נשואים...) קנו דירה. האיש יש לו נכסים נוספים - כך שהוא מחוייב במס רכישה. לאישה זוהי עסקה ראשונה. אין לה נכסים ודירות. בשאלתי הקודמת ענית לי כי הם חייבים כזוג. אך באתי להבהיר, כי אינם אלא חברים לחיים ולא בני זוג. האשלה היא האם האישה חייבת במס רכישה כמו האיש? במידה ולא, כיצד ניתן לפצל בדפי המשח את האישה מהאיש? נא תשובתכם הדחופה. בתודה.

    • מס רכישה של ידועים בציבור
      |עו"ד עזרא שרון | 24/06/2009 11:07

      כעקרון, מס רכישה של ידועים בציבור כמוהו כמס רכישה של בני זוג נשואים.אלא- שלעניין ידועים בציבור אין "מרשם פומבי" ושלטונות המס אינם יודעים בדר"כ על מעמד זה אלא על פי הצהרה. מס רכישה של שני אנשים שאינם "תא משפחתי אחד" יפוצל כך שלכל אחד יבוצע תחשיב נפרד. התחשיב הוא לפי סעיף 9 (ג1א)(2) לחוק מס שבח+ תקנה 20 לתקנות מס רכישה. עושים חישוב על מלוא גובה התמורה, כל אחד לפי המדרגות שלו, ואז מחלקים לשניים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה!  לת
        שואל שוב | 24/06/2009 20:56

      • האם על הידועים בציבור (הקונים) לצרף הצהרה למשחים?
        שואל שוב | 24/06/2009 23:11

        האם הבנתי ממך כי יש להם לצרף הצהרה (כל אחד בנפרד) בנוסף על המשחים? בתודה.

        • המשך תשובה
          |עו"ד עזרא שרון | 25/06/2009 21:52

          אם מדובר בבני זוג /ידועים בציבור המדווחים יחד, מדובר באותו מש"ח. צרף מכתב נלווה שמדובר בידועים בציבור.