דירת גן

  • שינוי סטטוס של דירת גן
    צבי | 22/06/2009 21:44

    ברשותי דירת גן בירושלים, לאחרונה השכנים בקומות שמעלי החליטו להוציא מרפסת ואף הצליחו להוציא היתר מהעריה, דבר זה משנה את סטטוס הדירה ע"פ הבנתי כיון שדירת גן פירושה שאין מעליה כלום- רציתי לשאול האם יש בחוק הגדרה משפטית לדירת גן- ואיך אוכל לחייבם על פיצוי שינוי הסטטוס

    • דירת גן
      |עו"ד עזרא שרון | 22/06/2009 23:14

      לא ימוכרת לי הגדרה כזו בחוק. לגבי עילת פיצוי, אם בכלל יש עילה- נא להתייעץ עם עו"ד.אם הבנייה נעשתה כדין- ספק אם יש פה עילה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • לגבי אם הבניה נעשתה כדין
        צבי | 23/06/2009 11:37

        ע"פ מה שנאמר לי סעיף 11 בחוק המקרקעין קובע כי בכעל קרקע פרטית הקרקע קונה לו רום מעלה ורום מטה, כאן מדובר שהקרקע מוצמדת לדירתי בטאבו דהיינו שדינה כקרקע פרטית, וכאן נשאלת השאלה אם הקרקע היא שלי אז היא אמורה לקנות לי רום מעלה וא"כ איך אפשר לומר שהעריה יכולה לתת אישור לאחר לבנות באויר ששיך לי ע"פ הדין- דבר אשר מעמיד בספק את כל חוקיות רשיון הבניה

        • דירת גן
          |עו"ד עזרא שרון | 24/06/2009 11:36

          העירייה איננה שוקלת שיקולים קניינים, אלא רק תכנונניים. אם לדעתך פגעו בזכויותיך הקניניות- פנה לייעוץ אצל עו"ד.