חכירה לא מהוונת

  • חכירה לא מהוונת
    אודי | 22/06/2009 19:10

    יש קוטג' שברצוני לרכוש. קיבלתי מהמוכר נסח טאבו. והמוכר גם הסביר לי שהחכירה רשומה בטאבו אבל "לא מהוונת". רציתי לדעת מה זה אומר? מה ההשלכות? כדאי לי לרכוש נכס כזה? הבנתי שבמקרה כזה צריך הסכמה של המינהל וביקשתי מהמוכר שישיג את ההסכמה לפני שאני בכלל פונה לעו"ד, ולטענתו את ההסכמה אפשר לקבל רק אחרי שחותמים על החוזה. זה נכון? בנסח רשום גם "צו רישום ב"מ" מה זה אומר? תודה.

    • חכירה לא מהוונת
      |עו"ד עזרא שרון | 22/06/2009 23:12

      חכירה לא מהוונת פירושה שלא שולמו מלוא דמי החכירה עד סוף תקופת החכירה. עובדה זו יכולה להטיל על העסקה חבות גם בתשלום דמי הסכמה מצד מנהל מקרקעי ישראל. חובה להיוועץ עם עו"ד בטרם רכישת הנכס. הסכמת המנהל תינתן אחרי חתימת החוזה, אך כאמור יש לבחון מראש, בין היתר, האם המנהל יתנה את הסכמתו בתשלום כספי, ומי יישא בו. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • צו רישום ב"מ
      עו"ד אילן טל | 23/06/2009 17:59

      =צו רישום בתים משותפים