דירה מקבלן

  • שאלה - דירה מקבלן
    רועי | 21/06/2009 20:28

    שלום, אני רכשתי לפני חודש דירה מקבלן "על הנייר" במודיעין, לפני החתימה בקשתי לראות תוכניות חשמל של הדירה, אבל הקבלן סירב לספק את התוכניות לפני החתימה, בטענה שמשום שקבלן חיצוני מבצע את עבודות החשמל, לא ניתן להפגש איתו ולקבל שירטוטים לפני שחותמים על החוזה, הסוכן מכירות כמובן אמר שאין מה לדאוג ושהסטנדרט גבוה, בנוסף יש את המפרט הטכני ששם כל נקודות החשמל והמאור רשומים, אך לא ניתן לדעת איכן כל נקודה ואם זה מספיק. לאחר החתימה ביקשתי מקבלן החשמל את התוכניות, הוא שלח לי תוכנית מאוד בסיסית שהקבלן של הדירה העביר לו. אבל הוא צירף דף נוסף שבו הוא ציין שישנם מספר נקודות שלא מופיעות במפרט הטכני בחוזה, בערך כ 8 נקודות בסיסיות, לדוגמה מנורה מעל הפינת אוכל, מנורה בחדר מדרגות וכו'... אני מרגיש שהקבלן שלי שלמה כהן חברה לבנייה פשוט לא רצה לשלם מחיר מלא לחשמלאי, ולכן מתוכנית החשמל הבסיסית ביותר הם הורידו מספר מסויים של נקודות חיוניות, שלא ניתן להבין לפני החתימה שהן לא קימות, שאני הקונה חייב להוסיף. כל תוספת של נקודה כלשהי עולה כ 300 ש"ח. אני מרגיש שיש כאן קומבינה על חשבון הקונה, ושאני משלם ממיטב כספי על דירה שאמורה לכלול את הנקודות הבסיסיות הללו, בלי קשר לתוספות שאני ארצה לשדרג. צירפתי את תוכנית החשמל עם הנקודות שמסומנות בעיגול, שהן לא "מגיעות" לי ואני צריך לשלם עלהן תוספת. אשמח לקבל תגובה כלשהי, תודה.

    • דירה מקבלן
      |עו"ד עזרא שרון | 21/06/2009 22:27

      שלום רב במפרט המכר יש ציון כמה נקודות חשמל מגיעות לך. הקבלן איננו מחוייב לתת לך יותר מהמצויין במפרט- ללא עלות נוספת. בדוק מה כתוב בחוזה לגבי תוספת נקודות חשמל. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • צריך להפסיק את הקומבינה
      עצוב | 22/06/2009 09:33

      מה לעשות רק שאנשים אחרים שרוכשים יבדקו טוב וידרשו לראות את השרטוטים המתאימים