קבוצת רכישה

  • שכר טרחחת עו"ד
    אורית | 21/06/2009 13:04

    אני ובעלי רכשנו דירה לפני כ- 13 שנים מחברה קבלנית שפשטה את הרגל. הדירה הושלמה ע"י כונס נכסים. נרשמה הערת אזהרה בטאבו אך עד היום לא בוצע רישום. בזמנו הגענו מטעם הסדר של התעשייה האווירית במסגרתו קבלנו שדרוגים ווהטבות. אחת ההטבות היתה שכר טרחת עו"ד נמוך בסך של 0.75% שלמנו כמתבקש החוזה נחתם מול העו"ד  ונציגי החברה כשנאמר לנו שספח התעשיה האוירית חתום הוא למעשה נספח לחוזה שמקנה לנו את ההטבות הנוספות. אלנו כזוג צעיר _ומסתבר גם תמים) לא היה עו"ד מלווה. כיום 13 שנים אחרי פנינו אליו בבקשה לרישום בטאבו מכיוון שאנו עומדים למכור את הדירה. בא אותו ע"וד שאצלו שמורים התיקים (מלווה הפרוייקט שהוא גם טחראי על הרישום בטאבו) וטוען שמגיעים 2% שכר טרחה מכיוון שבחוזה לא היה שינוי מ- 2% ל- 0.75% . הוא מכיר בזה שאנחנו חלק מקבוצת הרכישה של התעשייה האוירית אבל אומר שהחברה הקבלנית לא השלימה לו את ההפרש והוא "נדפק". חשוב לציין שבמשך 13 שנה שחלפו הוא לא טרח פעם אחת ליידע אותנו שיש לנו חוב שלא שולם הוא גם לא טרח להציג קבלה שלפיה שילמנו חלק מהסכום אנחנו לא יודעים אם החברה הקבלנית השלימה או לא השלימה לו את הסכום. נציין גם שלפני כ- 5 חודשים כשהתחנו בתהליך המכירה פנינו אליו לדעת מה קורה עם הטאבו ואז הוא ביקש מסמך שמאשר שנחנו חלק מהתעשייה האווירית פקססנו לו והוא אפילו לט טרח לחזור אלינו בתשובה כלשהי. הוא דורש השלמה ל -2% כמובן מערך הדירה הנוכחי. חשוב לנו לדעת כיצד לפעול כי הקונים של הדירה לא יקנו אותה ללא רישום בטאבו תודה אורית

    • קבוצת רכישה
      |עו"ד עזרא שרון | 21/06/2009 22:33

      כדי להשיבכם- יש לבחון את חוזה המכר עליו חתמתם ואת נוסח ההתחייבות לקבלת הנחה שלכם, ובכלל זה- לבחון מי התחייב מולכם / מול עוה"ד להפחתת המחיר. בברכה, שרון עזרא, עו"ד