הסכם מכר

  • החלפת שמות הקונים בחוזה דחוף ביותר! אנא עוד הבוקר
    מיילו | 21/06/2009 06:17

    21/6/09 לפורום המכובד שלום, להלן 3 שאלותיי הדחופות ואודה לכם באם תשיבו על כולן: 1.זוג הקונים של דירתנו חתמו ב-18/5 על זכרון דברים. היום- 21/6 -בחתימת החוזה אצל עוה"ד, הם מבקשים לרשום במקומם את האבא הזקן שאיננו מכירים ולא היה נוכח בזכרון הדברים. א.האם זה חוקי? ב.האם הדבר יכול לפגוע בנו בעתיד? 2. הקונים גם ביקשו שנרשום בחוזה את התאריך של היום ולא ה-18/5 (בזכרון הדברים הם התחייבו לחתום על החוזה עד ה-1/6 ולשלם מקדמה בסך 70,000 ש' אך לא עמדו בתנאי כך שאם נסכים לשנות את התאריך ל-21/6 אולי לא תהיה לנו עילה לתביעה) . 3. עוה"ד של הקונים שאינו מייצג אותנו (יש לנו משלנו), מבקש מאתנו לייפות את כוחו ביפוי כוח בלתי חוזר. האם הדבר הכרחי לצורך רישום הזכויות על שם הקונים, ואין לנו ברירה? בברכה, מיילו

    • הסכם מכר
      |עו"ד עזרא שרון | 21/06/2009 12:29

      שלום רב אתם מציינים כי הנכם מיוצגים, משכך על עוה"ד לתת מענה לשאלותיכם וחזקה שיגן עליכם. לגופו של עניין: א. אם אין התאמה בין הצדדים לזכון הדברים לעסקת המכר, זה יכול ליצור בעיה מבחינת דיני המס. ב. מבחינת רשויות המס, התאריך הקובע הוא יום חתימת זכון דברים. ג. מקובל לתת יפוי כוח לב"כ הקונה, רק לאחר תשלום מלוא התמורה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • האב הזקן נמצא בחתימת החוזה?  לת
      מ | 21/06/2009 12:30

      • החלפת שמות הקונים בחוזה דירה
        מיילו | 21/06/2009 19:04

        האב הזקן יהיה בחתימה. בנו - הקונה המקורי, יהיה מוכן לערוב לכספים שישלם הזקן שלוקח את החוזה עליו. הם ועוה"ד שלהם אומרים שנהוג להחליף שמות: מבטלים את זכרון הדברים מה-18/5 וחותמים ישר על חוזה להיום. הם רואים את הכול כמובן מאליו אבל אני לא! יש כאן שאלה מצפונית, וגם הזקן אפילו לא מכיר את הנכס ולא היה לנו מעולם שיג ושיח אתו, ואילו הקונים המקוריים ראו את הדירה, ויש לי מהם תובנות לאחר 3 שעות של שיחה. השאלה כאן אם המהלך חוקי אחרי שמבטלים את זכרון הדברים, ומה המשמעות של הביטול עבורנו. תודה, מיילו