הצמדת חדר מדרגות לדירה

  • הרחבת דירה על חשבון חדר מדרגות משותף
    עמוס | 20/06/2009 16:43

    שלום אנו מעונינים לקנות דירה . דיירי הדירה אמרו לנו שלפני מספר שנים הם עשו הרחבה קלה של 1 מ"ר בו הם הזיזו את דלת הכניסה מהמקום המקורי ו"לקחו" כ1 מ"ר מתוך חלל חדר המדרגות המשותף. זה לא פוגע במדרגות ולמעשה הם ניצלו מעין מבואה- מסדרון צר המוביל אל דלת כניסתם מהמדרגות המשותפןת. 1. האם ניתן לעשות זאת ( הם עשו זאת ללא היתר) ? 2. האם ניתן לקבל על כך היתר ( האם החוק אוסר הצמדת שטח משותף המוגדר כ"חדר מדרגות")? 3.בפרקטיקה, איך נוהגות עיריות עם חריגת בנייה מינימלית של 1 מ"ר ? האם הם מוציאות לדברים כאלו צוי הריסה? האם אנחנו לוקחים כרוכשים סיכון כלשהו?

    • הצמדת חדר מדרגות לדירה
      עו"ד זהר ארד | 21/06/2009 12:24

      לא ניתן לעשות זאת באופן חוקי. אכן לא ניתן להצמיד חדר מדרגות לדירה פלונית. הפרקטיקה משתנה מעירייה לעירייה. למשל, לארונה פרסמה עיריית ת"א רשימה ארוכה של עבירות תכנון ובניה שאינן נאכפות על ידה ומסווגות כ"זוטי דברים". לגבי הערכת סיכונים - מומלץ לבצע את העסקה בליווי עו"ד הבקיא במקרקעין. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד