רישום שכירות

  • חוזה שכירות
    רועי | 18/06/2009 16:07

    האם קיימת חובה בחוק לרשום הסכם שכירות של למעלה מ-10 שנים בטאבו? אם כן אם הצדדים לא רושמים מה הנפקות לכך?

    • רישום שכירות
      עו"ד זהר ארד | 19/06/2009 10:23

      רועי שלום, סע' 79 לחוק המקרקעין קובע כי שכירות לתקופה שאינה עולה על חמש שנים אינה טעונה רישום. מכאן, ששכירות העולה על חמש שנים אכן טעונה רישום. בעבר נקבע, כי כל עסקה הטעונה רישום ולא נרשמה - בטלה. אך כיום, על פי סעיף 7(ב) לחוק המקרקעין רואים כל עסקה שטעונה רישום, ולא נרשמה, כהתחייבות לעשות עסקה, כלומר נותנים לה תוקף חוזי ולא קנייני. בברכה, זהר ארד, עו"ד