עליך לקבל את הסכמת הבנק להעברה

  • העברה ללא תמורה ורישום משכנתא
    tl | 17/06/2009 17:02

    אני רוצה להעביר את מחצית מזכויותי בדירה שרכשתי לפני החתונה. על הדירה רשומה משכנתא על שמי בלבד הבנתי שאנחנו צריכים לחתום על תצהירי העברה ללא תמורה ולדווח על העסקה לצורך קבלת אישורי מיסים. אבל מה לגבי המשכנתא, האם אני אוכל לרשום את הזכויות ע"ש אשתי כאשר יש משכנתא רק על שמי או שעלי לפנות לבנק לקבל שטרי משכנתא חדשים על שמי ועל שם אשתי ולמחוק את המשכנתא שרשומה על שמי בלבד?

    • עליך לקבל את הסכמת הבנק להעברה  לת
      עו"ד זהר ארד | 17/06/2009 17:21

      • הסכמה משמע שטרי משכנתא חדשים??
        tl | 17/06/2009 18:35

        כוונתך בהסכמת הבנק זה לקבל שטרות חדשים בה גם אשתי תופיע כממשכנת או מכתב המאפשר לי להעביר את הזכויות בכפוף למשכנתא הרשומה על שמי בלבד?

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 17/06/2009 18:42

          תלוי במהות העסקה ובדרישות הבנק. למשל, האם אתה תשאר לווה יחיד ותמשיך לשלם את המשכנתא או ששניכם תהיו לווים במשותף. לתשומת ליבך, אם אשתך נוטלת על עצמה את התחייבויותיך הכספיות (התחייבות להחזר הלוואה לבנק) לא בהכרח מדובר בהעברה ללא תמורה. בקיצור, מומלץ להיוועץ בעו"ד בטרם ביצוע כל דיספוזיציה במקרקעין. גם עסקאות שנראות על פניהן פשוטות, דורשות הבנה וטיפול משפטי. בהצלחה.