חפש בארכיון הפורום תשובה ארוכה ומפורטת שלי בעניין גדר משותפת

  • גדר משותפת ודיפון
    אבי | 17/06/2009 11:53

    שלום, השכנים שלי בנו גדר משותפת לפני שנתיים. הקבלן שבנה עבורי דרש לבצע בתשלום עמודי תמיכה לגדר המשותפת - דיפון של 12 עמודים משום שטען שהגדר אינה מחוזקת כלונסאות. עלי שלשכנים וגם לי עם מרפסות אנגליות מרוחק כ 12 מטר מהגדר. אני נדרש לשלם חצי מעלות הגדר לשכנים אבל חושב שעלינו לחלוק גם בהוצאות הדיפון שנעשו על ידי שווה בשווה משום שהדיפון נועד לחזק את הגדר שקרובה לשני המרתפים - של השכנים ושלי. מה דעתך? תודה, אבי

    • חפש בארכיון הפורום תשובה ארוכה ומפורטת שלי בעניין גדר משותפת  לת
      עו"ד זהר ארד | 17/06/2009 11:57

      • לעו"ד זוהר - דעתך בעניין הדיפון
        אבי | 17/06/2009 12:35

        עו"ד זוהר, קראתי את תשובתך המורחבת בעניין הגדר, השאלה שלי התמקדה לעניין ההוצאות שלי בדיפון הגדר. האם עלות הדיפון של הגדר צריכה להיות משותפת?

    • גדר משותפת דיפון - טעות הקלדה
      אבי | 17/06/2009 11:58

      עלי לציין שלשכנים וגם לי יש מרפסות אנגליות במרחק של כ 2 מטר (שני מטרים) מהגדר המשותפת.

    • המשך תשובה
      עו"ד זהר ארד | 17/06/2009 13:18

      קשה לחוות דעה. מה גם שמדובר בסוגיה שמן הסתם תהיה במחלוקת ביניכם. מחד, הדיפון משרת את שניכם, מנגד לא בקשת את הסכמתם למראש לפני ההוצאה. אולי הם סבורים אחרת? שאין צורך אמיתי בדיפון. רצוי לשבת עם השכנים בצורה מסודרת ולנסות להגיע להבנות לגבי חלוקת ההוצאות בין הצדדים.