תלוי אם בחוזה השכירות השכרת לו דירה עם חנייה או לא

  • השכרת חניה משותפת במקום שהדירה בבעלותי
    רוז | 13/06/2009 15:26

    אני בעלת דירה במקום שיש חניה משותפת לכל הדיירים בבניין. את הדירה השכרתי לאדם ללא רכב. המפתח לחנייה נשאר אצלי, 1-האם אני רשאית להשכיר את החניה לגורם שלישי, במקום זה שגר שם כרגע? ולא משתמש בזכות שיש לי כבעלת הדירה להחנות שם? 2-אם תשובה לשאלתי הנ"ל תהייה שלילית, אז ברצוני לשאול אם לי כבעלת הדירה, שלא גרה שם, והשוכר אינו משתמש בחניה המשותפת, מותר להחנות שם? או האם יש באפשרותי לתת את המפתח לחניה לאחד מילדי?

    • תלוי אם בחוזה השכירות השכרת לו דירה עם חנייה או לא  לת
      |עו"ד עזרא שרון | 14/06/2009 10:24

      • השכרת חניה משותפת בבנין
        רוז | 15/06/2009 12:06

        שלום עו"ד שרון, לא הזכרתי לשוכר שלי את הדירה עם החניה. העניין שאותו אני רוצה לברר, זה אם יש לי הזכות להשכיר לגורם שלישי כאשר השוכר שלי לא קבל ממני את זכות החניה ואין לו בכלל רכב. ולא קבל ממני מפתח לחניה..פשוט הדיירים שגרים בבניין לא מוכנים שאשכיר לצד ג על אף שהדייר שגר בדירתי לא משתמש בחניה הזו. ובעצם יש זכות לכל דירה להחנות רכב אחד שם. מה הדין מבחינה משפטית? מותר לי או אסור?

        • המשך תשובה
          |עו"ד עזרא שרון | 15/06/2009 12:10

          שוב שלום אם החניה היא בבעלותך- ולא השכרת אותה לשוכר- זכותך להשכיר לצד ג' ללא רשות השכנים. אם החניה איננה בבעלות פרטית שלך (וכך זה משתמע משאלתך) אזי אינך יכולה לתת לצד ג', שאיננו שוכר, רשות שימוש בחניה, ללא הסכמת יתר השכנים.

          • חניה משותפת
            רוז | 15/06/2009 12:19

            ואני ...כבעלת הדירה שלא גרה שם, יכולה מדי פעם לבוא ולהחנות שם? ושוב אציין לשוכר אין את זכות החניה בחוזה שביני לבינו.והןא גם לא חונה שם.

            • לדעתי התשובה חיובית  לת
              |עו"ד עזרא שרון | 15/06/2009 12:41

              • הדירה מושכרת עם חניה משותפת
                לי | 23/07/2023 11:02

                הדירה מושכרת עם חניה משותפת, החניה ‏רובוטית לא תקינה

                כבר זמן מה, האם צריך לפצות  ולהוריד מדמי שכירות?