העניין דורש בדיקה וטיפול משפטי ולפיכך אינו מתאים לדיון בפורום

  • חלוקת דירה
    יוסף | 11/06/2009 12:26

    שלום, פנו אליי מעיריית תל אביב בבקשה להגיע ולמסור את גירסתי בנוגע לדירה אשר חולקה לשתי יחידות מגורים נפרדות. הדירה הינה בבעלות משותפת אשר רשומה בטאבו. בהבהרת הנושא עימם הסברתי להם שהדירה חולקה לשתי יחידות כאשר יש להן כניסה משותפת אחת כניסה אחת. לאחרת קניית הדירה שיפצנו אותה וחילקנו אותה לשני יחידות. מאחר והיינו זכאים לפטור מתשלום מיסים למשך שישה חודשים כתוצאה מהשיפוץ הגיע נציג מטעם העירייה בגמר השיפוצים אשר ביצע מדידה בשטח, וקבע שלמרות שהדירה רשומה בטאבו 68 מטר, גודל הדירה הוא 89 מטר. לאחר מכן, נתבקשנו למסור את תוכניות הדירה על מנת שנקבל היתר ממחלקת הנדסה ולא ביצענו פעולה זו. נכון להיום, העירייה דורשת שנחזיר את הדירה למצבה הקודם בהתאם לתוכניות הקודמות. לא ניתן להגיש תוכניות בכדי לקבל היתר מאחר וכפי הוסבר לנו על ידי העירייה החוק שונה וניתן לקבל היתר כאשר היחידות המחולקות הן בגודל של 53 מטר ואילו שלנו בגודל של 45 מטר כל אחת. רציתי לדעת מה ניתן או נהוג לעשות במקרה זה? האם התיקון של החוק חל על הדירה שלי למרות שהיא חולקה לפני החוק?

    • העניין דורש בדיקה וטיפול משפטי ולפיכך אינו מתאים לדיון בפורום  לת
      עו"ד זהר ארד | 12/06/2009 10:26