הצמדת רכוש משותף ע"י קבלן

  • תוקף סעיף בחוזה מול חוק המכר
    מתיעץ | 07/06/2009 14:06

    שלוםבסעיף המצורף מחוזה המכר, הקבלן מקבל היתר מהקונים (שהם בעלי הדירות) להצמיד ולספח לאחר(!) חתימת החוזה כל חלק שיראה לו וזאת ללא פירוט של אותם חלקים שיוצאו מהרכוש המשותף אלא רק כאמירה כללית.האם אין הסעיף עומד בניגוד ובסתירה לחוק המכר (דירות)?ומה תקפותו של הסעיף הזה? האם הקבלן יכול בעזרתו לספח, מספר שנים(!) אחר המכירה, חלקים מהשטח המשותף?חשוב להבהיר שהבניין עדיין לא נרשם בטאבו ובכוונת הקבלן לרשום חלקים ממה שאמור היה להיות משותף - כמוצמד לדירות.במקרה זה, מדובר על חלל גבוה מעל חדר מדרגות, שלא ניתן כל איזכור לגביו בחוזה או בנספחיו. הקבלן בנה לעצמו שם נישת איכסון, מתוך כוונה להשכיר למעוניינים ואנו טוענים שזה שטח משותף ואסור לו לספח את זה.תודה

    • הצמדת רכוש משותף ע"י קבלן
      |עו"ד עזרא שרון | 07/06/2009 21:18

      כעקרון, על הקבלן לציין מפורשות בחוזה איזה חלק הוצא מהרוכש המשותף כל עוד לא הוצא חלק זה- הוא נחשב רכוש משותף. בברכה שרון עזרא, עו"ד

      • כוונתך היא
        מתיעץ | 08/06/2009 08:26

        שכל עוד לא צויין בחוזה [או לייתר דיוק בנספח לו] ולא כפי שנאמר "כל עוד לא הוצא", שהרי הקבלן עכשיו טוען שזה כן הוצא. הוא מוציא אותו עכשיו. על כל פנים אני מבין שחוק המכר גובר על האמור בחוזה, שהרי הסעיף בחוזה מאפשר לכאורה לקבלן להוציא כל חלק שירצה (וברצונו הבלעדי) עד לרישום בטאבו. למעשה החלק הזה בסעיף מבוטל.