פינוי דייר סורר

  • תביעה לסילוק יד במקרקעין
    יצחק | 02/06/2009 17:33

    השכרתי דירה, והשוכר הפסיק לשלם שכ"ד בטענה שאין לו. מאידך אינו מפנה את הדירה. כיצד יש להגיש את התביעה , על אילו טפסים, האם יש לצרף תצהיר? והאם יש עדיפות להגיש התביעה בעיר שבה הדירה מצוייה או שאין נפקות, ואפשר להגיש בבימ"ש באזור מגורי (שניהם שייכים לאותו מחוז) *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • פינוי דייר סורר
      עו"ד אשר טולדנו | 02/06/2009 20:41

      שלום רב ביום 28.12.2008 שונה המצב המשפטי הקיים במדינתו עת נקבעה פרוצדורה לניהול מקוצר של תביעה לפינוי מושכר. באופן כללי נציין, כי התקנות קובעות כי תביעה לפינוי מושכר תוכתר בכותרת "תביעה לפינוי מושכר", לא תכיל סעדים נוספים בשל אותה עילה והתובע יהיה רשאי לתבוע סעדים נוספים בשל אותה עילה בהליך נפרד וללא צורך בקבלת אישור מבית המשפט. היינו, המשכיר רשאי לתבוע את פינוי הדירה, בהליך מהיר ונפרד מהתביעה הכספית שבד"כ מתלווה לתביעת הפינוי בשל כך שהשוכר חדל לשלם שכר דירה, מבלי לאבד את זכותו לתבוע את החוב הכספי בגין אי תשלום שכר הדירה והנזקים שנגרמו לדירה (אם נגרמו) בהליך נוסף. בצרוף להגשת כתב תביעה לפינוי, על התובע להגיש גם את כל המסמכים הנלווים - תצהירי עדות ראשית , חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, אם יש, ואת כל המסמכים הנוגעים לתביעה. כך גם על הנתבע לעשות לגבי כתב ההגנה. לוח הזמנים לניהול תביעה כזו קוצר בהרבה מסדרי הדין הרגילים ונקבע על 60 ימים - על הנתבע להגיש כתב הגנה תוך 30 ימים מיום הגשת התביעה. על בית המשפט לקבוע מועד לדיון בתביעה שלא יהיה מאוחר מ-30 ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה האחרון בתיק. התקנות אוסרות על הנתבע להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. ראוי לציין עוד, כי תקנות אלו אינן חלות על תביעה לפינוי מושכר לפי חוק הגנת הדייר. להלן לשון החוק ממנו ניתן ללמוד על המתבקש משאלותייך: תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 פרק ט"ז4: תביעה לפינוי מושכר מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 242 הוספת פרק י"ז תביעה לפינוי מושכר תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215ז. (א) תובע רשאי להגיש תביעה לפינוי מושכר אין חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972, חל עליו לפי פרק זה (להלן – תביעה לפינוי מושכר), וסדרי הדין בעניינה יהיו לפי פרק זה. (ב) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים בשל אותה עילה והתובע יהא רשאי לתבוע סעדים נוספים, בשל אותה עילה, בהליך נפרד ובלא צורך בקבלת רשות מאת בית המשפט. (ג) אין באמור בפרק זה כדי לגרוע מהזכות לתבוע פינוי מושכר בסדר דין מקוצר לפי הוראות פרק ט"ז. מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 242 הוספת תקנה 215ז דרך ההגשה תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215ח. כתב תביעה לפינוי מושכר יוכתר במילים "תביעה לפינוי מושכר". מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 242 הוספת תקנה 215ח עריכת כתבי טענות תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215ט. (א) בכתב תביעה לפינוי מושכר יפרט התובע את טיעוניו ויצרף לו תצהירי עדות ראשית של העדים, חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, אם ישנן, ואת המסמכים הנוגעים לעניין הנדון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו של התובע ושאותרו על ידו לאחר חקירה ודרישה. (ב) בכתב ההגנה יפרט הנתבע את טיעוניו ויצרף לו תצהירי עדות ראשית של העדים, חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, אם ישנן, ואת המסמכים הנוגעים לעניין הנדון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו של הנתבע ושאותרו על ידו לאחר חקירה ודרישה. מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 242 הוספת תקנה 215ט המצאה תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215י. (א) התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את כתב התביעה והמסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנה 215ט(א). (ב) הנתבע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את כתב ההגנה והמסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה לפי תקנה 215ט(ב), בתוך מועד שלא יאוחר משלושים ימים מהמועד שהומצא לו כתב התביעה. מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 242 הוספת תקנה 215י קביעת מועד דיון תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215יא. בית המשפט יקבע מועד לדיון בתובענה שלא יהיה מאוחר משלושים ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה האחרון בתיק. מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 243 הוספת תקנה 215יא תחולת הוראות פרק ט"ז1 ואחרות תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215יב. (א) הוראות תקנות 214יב עד 214טז יחולו בהתאמה על תובענה לפי פרק זה. (ב) הוראות אחרות שבתקנות אלה יחולו על תובענה לפי פרק זה, ככל שאינן סותרות הוראות פרק זה ובשינויים המחויבים לפי העניין. מיום 28.12.2008 תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 ק"ת תשס"ט מס' 6733 מיום 28.12.2008 עמ' 243 הוספת תקנה 215יב תביעה שכנגד והודעה לצד שלישי תק' (מס' 3) תשס"ט-2008 215יג. נתבע בתביעה לפינוי מושכר לא יהא רשאי להגיש תביעה שכנגד, או הודעה לצד שלישי.