רישום בית משותף

  • התנגדות שכן לרישום בית משותף
    כרמית | 02/06/2009 13:03

    אנחנו 11 דיירים בבניין שלא רשום בטאבו כבית משותף. אנו מעוניינים לפנות לעו"ד לצורך רישום הבניין כבית משותף. הבעיה היא שאחד הדיירים אינו מסכים כי הוא טוען שאין לו כסף לשלם לעו"ד. מה עושים? האם על פי החוק דרושה הסכמת כל הדיירים לרישום בית בפנקס הבתים המשותפים? האם ניתן לכפות עליו?

    • רישום בית משותף
      עו"ד זהר ארד | 03/06/2009 12:43

      תבדקו אם יש גורם כלשהו (עו"ד) המחזיק ביפוי כח בלתי חוזר מטעם כל הדיירים לצורך רישום בית משותף. בדר"כ נהוג שהעו"ד של הקבלן מטפל ברישום בית משותף, וכבר במעמד חתימת הסכמי המכר עם הרוכשים השונים, נותנים כל הדיירים יפוי כח לטובתו לצורך רישום הבית.

      • התנגדות שכן לרישום בית משותף
        כרמית | 04/06/2009 16:34

        תודה על התשובה. אך אבהיר דבריי. מדובר בבניין בן 30 שנה. הקבלן פשט את הרגל וכונס הנכסים הלך לעולמו זה מכבר. כך שבבדיקה שערכתי, אין יפוי כוח כזה. כעת, האם אותו שכן יכול להתנגד?