ירושה

  • צו ירושה, מכירת הדירה וחובות
    ורד | 01/06/2009 20:17

    שלום, מה הדין כשיש 3 אחים שירשו מאימם בית (האם ז"ל היתה חוכרת לדורות מהמנהל), ויש בידיהם צו ירושה, אך לאחד מהאחים ישנם חובות גדולים לבנקים (שעולים על סכום הדירה)? האם כששלושת האחים ירצו למכור את זכותם בדירה, מייד יירשם עיקול בטאבו ואז תהיה בעיה במכירת הדירה? אם אכן תהיה בעיה במכר הדירה, למה שני האחים שלא חייבים חובות למדינה/לבנק צריכים "להידפק"? תודה רבה.

    • ירושה
      |עו"ד עזרא שרון | 02/06/2009 12:09

      שלום רב צו עיקול איננו מוטל אוטומטית- רק אם יש נושה שיגיש בקשה ויקבל צו עיקול. האחים האחרים אינם חבים בחובות האח ובעת מכירת הנכס יצטרך האח לשלם, מחלקו, את כספיו לנושיו. ייתכן שיש דרכים אחרות לפתור הבעיה. לא נוכל להתייחס לכל האופציות האחרות בפורום. בברכה, שרון עזרא, עו"ד