2 עסקאות ללא תמורה

  • 2 עסקאות ללא תמורה מאח לאחות - האם החיוב במס נכון
    מתן2000 | 29/05/2009 16:57

    נתונים: 1. אח ואחות ירשו מהוריהם 2 דירות זהות לחלוטין בגודלן ובשטחן (הן אף סמוכות באותו מבנה). 2. בכל דירה רשומים האח והאחות כבעלים בחלקים שווים (כל אחד 50%). 3. כעת הם רוצים לבצע עסקאות העברה ללא תמורה, כך שכל אח יהיה הבעלים של 100% של אחת מהדירות. 4. לא מדובר בדירתם היחידה, שכן לכל אחד מהם גם דירה נוספת שבה הוא גר בפועל כיום. השאלות שלי הם: 1. האם האחים פטורים ממס שבח ? לכאורה אין שבח כי הם לא מקבלים תמורה, למרות שבעצם כל אחד מהם מקבל את שווי מחצית הזכויות שלא היו לא בדירה קודם לעסקה. 2. האם בעצם זה לא משנה כי הם מבקשים פטור ממס שבח בגין עסקת "מתנה לקרוב"/"העברה ללא תמורה" לפי סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין ? 3. החיוב במס רכישה לכל אחד מהם הוא רק 1/3, אבל האם מדובר ב-1/3 מ- 100% מהזכויות או 50% מהזכויות (שכן בעצם כל אחד מהם מעביר לשני רק 50% מהזכויות). לדוגמה אם מס הרכישה המלא 3,000 ש"ח, אזי האם החיוב הוא רק 1,000 ש"ח או אפילו 500 ש"ח (כי זה חצי מהשליש) ? האם המסקנות שלי נכונות ? אודה על תשובתכם וחג שמח לכולם

    • 2 עסקאות ללא תמורה
      |עו"ד גיא פרבמן | 29/05/2009 17:48

      ראשית חבל שהאחים ביום מתן הצוואה לא עשו חלוקת עיזבון אז לא היו צריכים להיכנס לתכנון המס ולמצוא את עצמם משלמים מסים מיותרים.בנוגע לשאלותיך, קיימת כאן תמורה ואי אפשר יהיה לפעול בגישה של העברה ללא תמורה בין קרובי משפחה.

      • אז האם הם צריכים בעצם לפעול כך ?
        מתן2000 | 29/05/2009 19:27

        התמורה שכל אחד מעביר זה מחצית הזכויות ואין כוונה להעביר כסף בפועל אחד מהשני האם זה אומר שהם פשוט יצטרכו לנצל פטור ממס שבח אחר, כמו למשל פטור אחת לארבע שנים ? האם הם עדיין יכולים לבצע העברה ללא תמורה באמצעות תצהיר או הסכם כלשהו ופשוט בטופס במש"ח לרשום פטור לפי סעיף של אחת לארבע שנים ? אודה על תשובתכם המהירה

        • 2 עסקאות ללא תמורה
          |עו"ד גיא פרבמן | 30/05/2009 15:16

          אני הייתי מגיש pre rolling למיסוי מקרקעין הכל מתוך מטרה אחדת להימנע מתשלום מס. חוו"ד שתינתן על-ידי רשות המיסים היא זו שעפ"י יש לפעול. בכול הנוגע לציון של פטור אחת לארבע שנים אין לא משמעות כאן.