תגובה

  • רכישת מגרש בלי פרצלציה- דחוף!!!
    דניאל | 17/05/2009 13:06

    אהלן, אני מעוניין לרכוש מגרש של חצי דונם, המהווה חלק מחלקה בת כשני דונם בבעלות פרטית. אין פרצלציה בחלקה, ומדובר בחלקה שכיום יש עליה שני בתים פרטיים ועתידים להקים שני בתים נוספים (לכל אחד יש חצי דונם). לא הוסבר לי מדוע אין פרצלציה... האם זה סיכון לרכוש מגרש בהסכם שיתוף? האם זה משתלם יותר למוכר מאיזושהי סיבה ומסכן אותי? אודה לתשובתכם המהירה. דניאל.

    • תגובה
      ******* | 17/05/2009 13:56

      יש לבחון את המקרה הספציפי ובכל מקרה לא הייתי ממליצה להתקשר בעסקה כזו (בפרט) ללא ייעוץ של עו"ד המבין בנדל"ן. בגדול, יכולות להיות כל מיני סיבות לכך שאין פרצלציה בשטח (לא ניתן מכל מיני סיבות, הבעלים לא עשות פרצלציה מיוזמתם מסיבה כלשהי..). אני לא רואה מצב בו למוכר ישתלם יותר למכור בית ללא פרצלציה בשטח מאשר אם ימכור לאחר פרצלציה (פרט לעובדה שהפרצלציה עולה כסף..). בכל מקרה, נתקלתי במקרים בהם לא הייתה פרצלציה בשטח ולא הייתה מניעה לרכישתו. אציין שוב-אתה חייב להתייעץ בעו"ד המבין בתחום!

    • מגרש ללא פרצלציה
      |עו"ד עזרא שרון | 17/05/2009 18:22

      שלום רב לכל הצדדים צריך להיות אינטרס בבוא יום לבצע פרצלציה. בינתיים, יש לבחון האם יש הסכם שיתוף מספק, איזה זכות אתה רוכש כיום, והאם ניתן יהיה בבוא יום לבצע חלוקה. לא הייתי פוסלת מראש את העסקה רק מטעם זה, מבלי לבצע בדיקות. חובה לבחון המצב התכנוני ומשפטי לעומק על ידי עו"ד. בברכה, שרון עזרא, עו"ד